22.10.2011. / 19:20

Autor: Hina

Bivši SDP-ovac osnovao "Pokret HR"

Nova politička stranka "Pokret HR - Pokret za modernu Hrvatsku", kojoj su prioriteti rast socijalne države, jačanje demokratskog sustava, te razvoj gospodarskih potencijala, utemeljena je danas u Zagrebu.

Damir Gašparović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Damir Gašparović (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Nova politička stranka "Pokret HR - Pokret za modernu Hrvatsku", kojoj su prioriteti rast socijalne države, jačanje demokratskog sustava, te razvoj gospodarskih potencijala, utemeljena je danas u Zagrebu.

Kako se navodi u priopćenju stranke, Pokret HR kandidirat će se na predstojećim parlamentarnim izborima s programom usmjerenim u prvom redu na poticanje gospodarskog razvoja i stvaranje novih radnih mjesta. Program stranke veliki naglasak stavlja i na zaštitu radnika, dostupnost obrazovanja i zdravstvenih usluga, te stabilizaciju mirovinskog sustava.

Na danas održanoj osnivačkoj konvenciji za predsjednika Pokreta izabran je Damir Gašparović, nekadašnji savjetnik Ivice Račana, član izvršnog odbora SDP-a, kandidat za potpredsjednika te stranke i dugogodišnji sindikalist.

U predsjedništvo stranke izabrani su još sindikalna aktivistica Mirjana Mihelja, te Mladen Visković i Željko Landripet.

Kako se navodi u priopćenju, riječ je o stranci nastaloj s ciljem osiguranja prosperiteta hrvatske države, njezina naroda i svih građana, a njezini su prioriteti nacionalni gospodarski interesi koji će, između ostalog, omogućiti dugotrajan ozbiljan gospodarski rast, osigurati dostupnost obrazovanja i usavršavanja svakom hrvatskom građaninu, te omogućiti gospodarsko iskorištavanje geostrateškog položaja Hrvatske te održivo iskorištavanje resursa kojima ona raspolaže.

"Pokret HR označava Hrvatsku rada, Hrvatsku jakih religija i demokratsku Hrvatsku u kojoj doista vlada narod. Pokret HR – Pokret za modernu Hrvatsku radit će na stvaranju Hrvatske 21. stoljeća, koja će svojim građanima osigurati mirnu, sretnu i sigurnu budućnost", ističe se u priopćenju.

Komentari

registracija
23/9/11

Ceraria, 22.10.11. 19:48

I jos ima budala koji misle da ce jos jedna mala strankica nesto napravit. U programu im nista novog nema.Sve sto su napisali stoji u svim programima svih stranaka.


registracija
12/12/10

Klarens, 22.10.11. 22:04

KPJ kao i obichno
................................
Vishak pameti


registracija
22/3/11

vferari, 23.10.11. 10:57

Pa dajte prestanite više stim komunistima titom,partizanima pa shvatite već jedamput da je to prošlos,pa kad se je stvarala nova država u hrvatskoj je bilo milijon članova sk pa normalno je da upravo dio tih ljudi je bio na čelu pokreta nove hrvatske,pa Račan koji je tada mogao odlučivati dali za jugoslaviju ili novu hrvatsku i raspisao je višestranačke izbore i ako je znao da nema nikakve šanse.Pa upravo on s kolegama iz slovenije je napustio zadnji kongres sk.jugoslavije.Pa dajte već jedamput shvatite da se povijest nemože tumačiti ovisno o političkom opredeljenju činjenice su činjenice svidjelo se to nekome ilj ne


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika