22.10.2011. / 19:34

Autor: Hina

Gadafi iz Libije iznio više od 200 milijardi dolara

Bivši libijski vođa Moamer Gadafi tajno je iznio iz Libije više od 200 milijardi dolara radi ulaganja, ili dva puta više od ranijih procjena vlada zapadnih zemalja, piše list Los Angeles Times.

Moamer GadafiMoamer GadafiBivši libijski vođa Moamer Gadafi tajno je iznio iz Libije više od 200 milijardi dolara radi ulaganja, ili dva puta više od ranijih procjena vlada zapadnih zemalja, piše list Los Angeles Times.

List piše da je američka administracija otkrila da libijski režim ima na računima 37 milijardi dolara uloženih u Sjedinjenim Državama. Američka administracija je odmah zamrzla ta sredstva kako ih Gadafi ne bi prebacio drugdje, dodaje Los Angeles Times.

Vlade Francuske, Italije, Engleske i Njemačke su preuzele kontrolu nad još oko 30 milijardi dolara iz Libije. Prema ranijim istraživanjima Gadafi je u inozemstvo iznio još oko 30 milijardi dolara, ili ukupno oko 100 milijardi dolara, dodaje isti list.

Istraživanja američkih, europskih i libijskih stručnjaka otkrivaju da je Gadafi godinama tajno slao u inozemstvo desetine milijardi dolara i ulagao u brojnim velikim državama na Bliskom Istoku i jugoistoku Azije. Gadafi i članovi njegove obitelji imali su pristup tom novcu.

Gadafi je nakon 42 godine na čelu Libije ubijen u četvrtak kada je pokušao pobunjenicima pobjeći iz rodnog Sirta.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 22.10.11. 20:13

Ali nije nadjebao bandu lopovsku, kriminalnu na čelu s HDZ-om i Jacom Biserkom ! To što su ti krimnalci pokrali za ovih dvadeset godina ni Gadafi nebi stigao, a i bilo bi mu neugodno !


registracija
27/8/09

Lujo1, 22.10.11. 21:09

list Los Angeles Times piše budalaštine!!
Ova današnja "zapadna demokratska štampa" je 100 put gora od nekadašnje staljinističke, a rezultati takvog pisanja su potoci krvi nedužnih ljudi!!
Fuuuuj ljigavi govnari!!
.


registracija
14/4/07

sabo, 22.10.11. 23:04

Definicija (narocito zapadne) demokratije:

Pitali vernici hodžu:
- Efendija, šta je to demokratija ?
Efendija se duboko zamisli i posle duže ćutnje odgovara:
- To vam je kao kad se ja popnem na minaret i odozgo vas imam pravo
popišati, a istovremeno imate i vi pravo da popišate mene!


registracija
24/4/10

fiorano, 23.10.11. 16:52

e jado libijska sjetit će te se vi gadafija vrlo brzo i to sa sjetom......tragedija vam tek počinje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika