22.10.2011. / 20:33

Autor: Nacional.hr

Occupy Jelačićev trg

Studentski prosvjed okupio tek stotinjak sudionika

Nakon otprilike dva sata prosvjednici su se razišli uz dogovor da se ponovno nađu 11. studenog kada će se održati novi globalni prosvjed kako bi podržali pokret Occupy Wall Street

Foto: Daniel Kasap/PIXSELLFoto: Daniel Kasap/PIXSELLGlobalni prosvjed nadahnut pokretom Occupy Wall Street koji je na ulice svjetskih metropola doveo tisuće ljudi prošlog vikenda, ovoga je puta podbacio. Barem što se Zagreba tiče.

Naime, skup koji je bio zakazan za 18 sati, a koji su organizirali studenti s Filozofskog fakulteta okupio je tek stotinjak prosvjednika. Hladno vrijeme i kiša očito nisu išli na ruku organizatorima, a svoju je ulogu zasigurno odigrala i činjenica da se u medijima nije previše spominjao današnji prosvjed.

Na samom početku određeno je kako će na "narodnom plenumu" građani moći govoriti što žele, ali i da ti govori ne smiju trajati dulje od tri minute. Određeno je i da će se prvo raspravljati o zahtjevima od prošlog tjedna.

Prosvjednici su poručili vladajućoj garnituri kako je njihovo vrijeme isteklo te da je krajnje vrijeme da odu. Ponovili su zahtjeve globalnog pokreta o kraju neokapitalizma.

Nakon otprilike dva sata prosvjednici su se razišli uz dogovor da se ponovno nađu 11. studenog kada će se održati novi globalni prosvjed kako bi podržali pokret Occupy Wall Street.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 22.10.11. 22:51

ma prosvjednici- SDP aktivisti iz sdpea i nazovi humantitarnim i inim udrugama pokusavaju oboriti na sve nacine Vladu (ali ne svoga crvenog presidenta) vec duze vremena.

Jad i bijeda.
Bravo Premijerko dobro im deres, nemaju podrsku naroda vec samo clanovi sdp kao zlocinacke boljsevicke partije, mesicevi antifasisti i drustvo jbt.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 23.10.11. 11:16

Vinko,tebi se cijela naobrazba vidi u gramatici. Katastrofa.Te greške ne bi sebi smio dozvoliti ni učenik drugog osnovne.Ako već imaš toliku želju pisati,onda neka bude kratko.Pazi,bit će jednako glupo,ali s manje gramatičkih grešaka.Ovo bode oči.Znam da ti to ne vidiš i nemoj se ljutiti što mi vidimo.Tvoj "intelekt" je upravo proporcionalan tvojoj naobrazbi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika