23.10.2011. / 11:47

Autor: Totalsport

Video: MotoGP: Poginuo Marco Simoncelli!

Većina je ga je smatrala vrlo vjerojatnim konkurentom za naslov prvaka u idućoj sezoni

MArco Simoncelli (Foto: Wikipedia)MArco Simoncelli (Foto: Wikipedia)Na utrci Svjetskog prvenstva u motociklizmu koja se vozila u Sepangu život je izgubio Talijan Marco Simoncelli (24).

U tijeku borbe za četvrto mjesto u utrci s Alvarom Bautistom izgubio je kontrolu nad motociklom te pao pred Edwardsa i Rossija koji su potom naletjeli na njegovu Hondu. U sudaru mu je odletjela kaciga sa glave. Hitno je prevezen u bolnicu ali je, nažalost, preminuo u 16:56 minuta po lokalnom vremenu.

Simoncelli se pokazao kao najzanimljiviji novi vozač u svojoj drugoj sezoni u momčadi Honda Gresini. Bio je bivši prvak u klasi 125 ccm, a 2006. godine je prešao u klasu 250 ccm (Moto2).

Za Gileru osvaja prvenstvo 2008. godine, a 2009. gubi prvenstvo od budućeg momčadskog kolege u Gresiniju, Hiroshija Aoyame, zbog ozljede na početku sezone.

Ove sezone u najjačoj klasi, MotoGP, držao je šesto mjesto u poretku vozača. A samo prije tjedan dana završio je kao drugi na utrci u Australiji, što mu je najbolji rezultat u karijeri. Većina je ga je smatrala vrlo vjerojatnim konkurentom za naslov prvaka u idućoj sezoni.

Vezane vijesti

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Treća ovogodišnja pobjeda Lorenza

Španjolski motociklist Jorge Lorenzo (Yamaha) pobjednik je Velike nagrade Katalonije, pete utrke sezone Svjetskog prvenstva "kraljevske" MotoGP… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika