23.10.2011. / 12:49

Autor: Hina

Kajin udara

"Sanader je 'mala beba' naspram ekipe koju je ostavio"

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da se institucije u zemlju raspadaju i da demokracija ne funkcionira.

Damir Kajin (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Damir Kajin (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio da se institucije u zemlju raspadaju i da demokracija ne funkcionira.

Po njegovo ocjeni, nefunkcioniranje demokracije u zemlji potvrdio je slučaj skidanja imuniteta zastupniku Željku Jovanoviću.

"Mi u Hrvatskoj imamo na djelu zlouporabu policije, financijskog aparata, a bojim se i sudstva. Ivo Sanader je 'mala beba' spram ekipe koju je ostavio, on je u odnosu na njih i te kakav demokrat", izjavio Kajin. Dodao je da će "ekipa na vlasti, oko HDZ-a, 'potrošit sve institucije u ovoj državi".

"Ako su pojedinci u tim institucijama spremni slijediti HDZ, onda im treba poručiti: Ako su ovo vrijeme bili zajedno s HDZ-om i radili po njihovom nalogu, onda moraju slijediti sudbinu HDZ-a i po gubitku izbora", poručio je Damir Kajin dodavši da upravo iz tog razloga ti pojedinci, koje nije htio imenovati, moraju biti spremni na odlazak.

"Ako se to ne dogodi, bojim se da će ti pojedinci povući novu vlast sa sobom, jer ćemo time imati permanentne institucionalne udare", smatra Kajin.

Kazao je kako ga ne bi čudilo da HDZ raspravlja o izvješću glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, da to izvješće ne prođe i da ga naprosto razriješe.

"S istim ljudima ne može se voditi nova vlada, jer će nova vlast postati talac tih ljudi koji su vjerno služili HDZ-u u zadnjih 17 od 21 godine", kazao je Kajin.

"Neshvatljivo je što svega 43 dana do izbora HDZ bez grižnje savjesti novoj vlasti nameće nove obveze koje će dodatno opteretiti zemlju", rekao je Kajin navevši primjer kolektivnog ugovora u zdravstvu u sklopu kojeg, kazao je, ministar zdravstva povećava plaću u prvoj fazi za 20 tisuća od ukupno 70 tisuća djelatnika, a što će državu stajati od 2012. dodatnih 500 milijuna kuna, koje treba osigurati u proračunu.

"Ako netko zaslužuje veće plaće, to su upravo zaposlenici u zdravstvu, no prozirnost novog kolektivnog ugovora je licemjerje par excellance", ustvrdio je Kajin, koji tvrdi da je "Hrvatska pred slomom" te da će razdoblje do lipnja 2012. u gospodarskom smislu biti najteže od 1995. do danas.

Po njegovim riječima u tom razdoblju u pitanje dolazi na desetine tisuća radnih mjesta i isto toliko malih tvrtki. Ujedno, dodao je, javni dug 2011. je s 47 posto BDP-a skočio na 51 posto, a 2012. godine mora se otplatiti 17,2 milijarde eura vanjskog duga.

Kajin smatra da je u Hrvatskoj na djelu i kolaps mirovinskog sustava s obzirom na to da u šest hrvatskih županija ima više umirovljenika nego radnika.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
15/5/09

Fidelito, 23.10.11. 13:27

Istina je da ova vlast odgađa mnoge isplate i stavlja ih na teret budućoj vladi. Tako se mnoo pričalo (pa čak i popisala) o šteti na poljoprivrednim usjevima od suše, nisu ništa isplatili, odgodilo se to za 2012., uopće nije jasno koliko će se (i dali će se uopće išta isplaćivati), ali kada izgube vlast, iz oporbe, prvi će urlati da se to isplati u nekakvom maksimalnom iznosu. Ista je i stvar za poljoprivredni poticaj, jesensku sjetvu 2010 (da dobro ste pročitali 2010.), isplata tih poticaja za jesensku sjetvu 2010. odgođena je za 2012., kao i proljetna sjetva 2011.). Tako nas u 2012. čekaju mnogi izdaci koji su morali biti zapravo podmireni u 2011.


registracija
18/9/10

Brobi, 23.10.11. 14:02

Sanaderov HDZ i ovo sto je od njega ostalo skupa sa SDP-om Hrvatsku je upropastilo i rasprodalo u svega 11 godina. Kain stari komunist prica o demokraciji. Sa jedne strane osporava skidanje imuniteta Jovanovicu ne demokratski postupak HDZ-a( za to se je demokratski glasalo bez obzira kako) a sa druge strane obecava DEMOKRATSKI smjenu svih i u institucijama koje su neovisne. Bas zato su neovisne da stite demokraciju. To isto su napravili i 2000 godine i to im najbolje ide.


registracija
31/5/09

tvrtko3, 23.10.11. 15:06

Ajde Brobi majke ti ne seri!!!!!!


registracija
31/1/10

STTony, 23.10.11. 15:07

Potpuno je u pravu. Zločinačka organizacija zadnjih 20 godina je na sve iole važnije pozicije u državnim institucijama stavila svoje podobnike koje ne krasi poštenje, moralnost, radišnost i stručnost ali ih zato itekako krase guzoljublje prema vladajućima i slijepa poslušnost bez obzira na to koliko to košta ovu rasprodanu i izdanu državu i njen narod.

I zato se svih njih treba odmah poslije izbora hitno riješiti, raspisati javne natječaje i uvesti jasne radne kriterije za svaku iole odgovorniju funkciju u javnoj službi.

Da li će se to i napraviti, vidjeti ćemo.


registracija
2/6/11

stereo, 24.10.11. 07:49

Damire to se zove sapunjanje daske i namještanja političke i ekonomske situacije nakon političkog samoubojstva, sve u cilju da se može u nekoga uperiti poznati Šeksov prst 'pravednika'.
Toliko o odnosu vladajućeg HDZ-a prema građanima ove Države do kojih oni tak i tak ništa ne drže sve dok ima fotelja.


registracija
25/10/10

cuma, 24.10.11. 19:14

SNišta novo u HDZ-ovim podvalama, isto su učinili neposredno prije izbora 2000. potpisavši Kolektivne ugovore s prosvjetarima krajem 12. mjeseca, 1999. godine. SDP je naravno bio prisiljen raskinuti ih, štetu je platila HDZ-ova vlada 2003. Tko pod drugim jamu kopa,,,,,isto bi im i sad trebalo napakirati!


registracija
15/8/10

bigred1, 24.10.11. 20:04

ajde brobi ne drobi.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika