24.10.2011. / 10:53

Autor: Totalsport

Monfils u tri seta bolji od Nieminena

U dvoboju koji je trajao nešto manje od dva sata Monfils je bio za nijansu bolji u većini statističkih pokazatelja

Gaël Monfils Gaël Monfils Francuz Gaël Monfils opravdao je status prvog nositelja na ATP turniru tenisača u Stockholmu nadigravši u finalu Finca Jarkka Nieminena 7-5, 3-6, 6-2.

Za razliku od finala u Moskvi gdje je Janko Tipsarević relativno lako slavio protiv Viktora Troickog, finale drugog ovotjednog ATP turnira koji se igrao u švedskom Stockholmu ponudilo je puno više borbe i nadigravanja, a na kraju je Francuz Gaël Monfils stigao do treće titule u karijeri.

U dvoboju koji je trajao nešto manje od dva sata Monfils je bio za nijansu bolji u većini statističkih pokazatelja. Za desetak posto bolji prvi servis i njegova iskorištenost, ali i 13 as-servisa u odnosu na samo jedan Finčev omogućili su lakše osvajanje vlastitih servis gemova francuskom tenisaču. Realizacija lopti za obrat 6-17 u odnosu na 4-7 pokazuje da je Monfils puno više prijetio servisu Nieminena što mu je na kraju donijelo pobjedu pa Finac ostaje na samo jednom osvojenom turniru u karijeri.

Osim 250 ATP bodova, Monfils je od nedjelje bogatiji i za nešto manje od 100 tisuća eura koliko je pripalo pobjedniku turnira u glavnom gradu Švedske.

ATP Stockholm, finale:

Monfils (1) - Nieminen 7-5, 3-6, 6-2

Vezane vijesti

ATP Beograd: Poraz Antonija Veića

ATP Beograd: Poraz Antonija Veića

Antonio Veić nije uspio izboriti četvrtfinale ATP turnira iz serije 250 koji se igra na zemljanoj podlozi u Beogradu. Bolji od hrvatskog tenisača u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika