24.10.2011. / 11:08

Autor: Totalsport

Ferguson: Ovo mi je najgori dan u životu

Ne mogu pogledati u rezultat utakmice. Prvi gol nas je iznenadio, a isključenje Evansa dotuklo

Sir Alex FergusonSir Alex FergusonMenadžer nogometaša Manchester Uniteda Alex Ferguson nakon debakla u gradskom derbiju od Manchester Cityja sa 6-1 proziva najiskusnije igrače.

Nakon teškog poraza od gradskog rivala Manchester Cityja od čak 6-1 Ferguson je šokiran.

- Ovo je naš i moj najgori dan u životu, čak i kao igrač nisam gubio 6-1. Ne mogu pogledati u rezultat utakmice. Prvi gol nas je iznenadio, a isključenje Evansa dotuklo. Nastavili smo napadati i kod 4-1 što je bilo suludo, ovo je jednostavno bio jedan vrlo težak dan za nas - rekao je škotski stručnjak na klupi Uniteda, te dodao da ga posebno čude reakcije iskusnijih igrača u obrani.

- Mi nismo prestajali napadati, a oni su stalno išli u kontre s igračem viška, to što smo igrali bila je ludost. Nisam očekivao od iskusnih igrača poput Ferdinanda i Evre da će tako srljati naprijed bez imalo zdravog razuma. Opet moram reći - imali smo vrlo loš dan, cijela momčad - smatra Ferguson koji i dalje vjeruje u svoju momčad.

- Vratit ćemo se opet na vrh. Do siječnja će sve biti u redu. Igrali smo sa svim protivnicima iz gornjeg dijela ljestvica, a oni još mnogi moraju igrati međusobno što je vrlo važno. Ovaj rezultat koji nas je osramotio je za nas sjajna motivacija da se svi skupa pokrenemo i zaigramo bolje. Ipak, ova gol-razlika koju ima Manchester City (+26, op.a.) nije mala. Ona često odlučuje i puno puta nam je išla u prilog i zato sam zabrinut zbog visokog poraza - zaključio je Ferguson.

Ovo je najteži domaći poraz Manchester Uniteda od sezone 1930/1931. kada je ih je sa 6-0 svladao Huddersfield Town. Manchester City je pak stigao do tek druge gostujuće pobjede nad "crvenim vragovima", odnosno prve od 1974. godine, čime su prekinuli niz od 19 domaćih prvenstvenih pobjeda Uniteda u gradskom derbiju.

Vezane vijesti

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

United ponudio 17 milijuna eura za Shinjija Kagawu

Odlični 23-godišnji japanski nogometaš Shinji Kagawa na sigurnom je putu odlaska iz dortmundske Borussije, kluba s kojim je posljednje dvije sezone… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika