24.10.2011. / 13:05

Autor: Totalsport

Gebrselassieju pobjeda na Birminghamskom polumaratonu

Slavio je 38-godišnji Etiopljanin s vremenom jednog sata, jedne minute i 29 sekundi pobijedivši ispred Kataranina Esse Rasheda (1h02:28) i Marokanca Abderrahimea Bouramdanea (1h03:57)

Haile GebrselassieHaile GebrselassieMjesec dana nakon što je morao odustati u 27. kilometru Berlinskog maratona, etiopski legendarni dugoprugaš i maratonac Haile Gebrselassie pobijedio je na polumaratonskoj utrci u Birminghamu.

Slavio je 38-godišnji Etiopljanin s vremenom jednog sata, jedne minute i 29 sekundi pobijedivši ispred Kataranina Esse Rasheda (1h02:28) i Marokanca Abderrahimea Bouramdanea (1h03:57).

Birminghamski je polumaraton bio jedna od etapa u pripremnom periodu atletičara koji je tijekom karijere srušio 26 svjetskih rekorda za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Na spomenutome Berlinskom maratonu prije četiri tjedna izgubio je posljednji od njih, svjetski maratonski rekord koji je srušio Kenijac Patrick Makau.

Gebrselassie je nakon pobjede izrazio namjeru za nastupom na Tokijskom maratonu u veljači iduće godine.

U ženskoj je konkurenciji u Birminghamu slavila Britanka Gemma Steel s vremenom 1h12:21.

Vezane vijesti

Gebrselassie slavio na 15 kilometara u Nijmegenu

Gebrselassie slavio na 15 kilometara u Nijmegenu

Sada već bivši vlasnik svjetskog maratonskog rekorda, legendarni Etiopljanin Haile Gebrselassie (38), pobijedio je u utrci na 15 kilometara u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika