24.10.2011. / 14:53

Autor: Hina

Vukovarski logoraši: Zakon o ništetnosti nije donesen jednoglasno

Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) ocijenio je u današnjem priopćenju za javnost kako bi, "da su zakon o ništetnosti u Hrvatskom saboru prihvatile jednoglasno sve parlamentarne stranke te da ga je podupro i predsjednik države, imao sasvim sigurno golemu snagu koju bi morala poštovati i Srbija, ali nažalost to se nije dogodilo".

Logoraši ne podržavaju zakon o ništetnosti (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Logoraši ne podržavaju zakon o ništetnosti (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)Vukovarski ogranak Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) ocijenio je u današnjem priopćenju za javnost kako bi, "da su zakon o ništetnosti u Hrvatskom saboru prihvatile jednoglasno sve parlamentarne stranke te da ga je podupro i predsjednik države, imao sasvim sigurno golemu snagu koju bi morala poštovati i Srbija, ali nažalost to se nije dogodilo".

"Zato od svih vas koji niste poduprli zakon o ništetnosti očekujemo odgovor na pitanje kako nas vi mislite zaštititi od daljnjeg zlostavljanja, neopravdana optuživanja i progona?", pitaju iz vukovarskog HDLSKL-a i dodaju kako ih ne zanima način na koji će biti zaštićeni, već da se braniteljima i njihovim obiteljima omogući normalan život i kretanje po cijelom svijetu bez straha od uhićenja.

Od vlade traže da zahtijeva od DORH-a da "kontinuirano podiže optužnice protiv srbijanskih državljana za ratne zločine nad građanima Republike Hrvatske". Također se navodi kako je HDLSKL u zadnjih deset godina podnio DORH-u niz tužbi za ratne zločine, ali da na osnovi njih nitko nije otpužen.

Vezane vijesti

Vlada predložila ukidanje Zakona o ništetnosti

Vlada predložila ukidanje Zakona o ništetnosti

Vlada se na zatvorenom dijelu sjednice očitovala o zahtjevu za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske Zakona o… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 24.10.11. 15:02

Normalno da srbi nisu optuženi kad su ih govna amnestirala a sada su s njima u koaliciji. Toliko o brizi za branitelje.


registracija
28/4/10

Zvonko, 24.10.11. 15:05

Ovo je jedan od, ako ne i najrealniji, odgovor samih žrtava ovih pravosudno-političkih igara svim političkim strukturama! Žalosno je da se o njima ništa ne govori nego se sve svodi na 1-2 imena.


registracija
26/12/06

capica, 24.10.11. 15:09

Sasvim je svejedno je li zakon prošao sa 153 ili 77 glasova. On je usvojen. Ali, problem je u tome što taj zakon ne vrijedi niti papira na kojem je on napisan , jer da je iole vrijedan , on bi zaštitio branitelje. Zato ga nije niti trebalo. A ova doskočica o tome kako bi Srbija poštovala zakon donesen u Hrv Saboru je smijurija. Srbi bi poštovali naš zakon? Pa čija je to ideja tako nešto izvaliti?


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 24.10.11. 16:03

Nazalost samo se potvrdilo da je ne samo hrvatski narod nego su i ''branitelji'' bili i ostali nista drugo nego ''taoci'' HDZ-ove ''politike''.
O tome da se ''branitelji'' i ratni profiteri jednoga dana nece vise slobodno moci setati svijetom nije se previse brinulo, tamo neke davne 91. zar ne?
Jedino sto je bilo i ostalo bitno je....sto? Pa ZNA SE, osjeca se, vidi se, cuje se zar ne?


registracija
14/11/07

laufer, 24.10.11. 16:10

"da su zakon o ništetnosti u Hrvatskom saboru prihvatile jednoglasno sve parlamentarne stranke te da ga je podupro i predsjednik države, imao sasvim sigurno golemu snagu koju bi morala poštovati i Srbija..."

buahahaha


registracija
28/4/10

Zvonko, 24.10.11. 16:14

U šarmantnoj pozi moderni poganac —
Najmio ga stranac, da nam metne lanac.
Taj klatež, što o pravdi blebeće —
On za korist tuđu laže, kleveće.

- Antun Gustav Matoš


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika