24.10.2011. / 17:49

Autor: Hina

Castro osudio brutalnost NATO-a u Libiji

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro u ponedjeljak je osudio NATO-ovu ulogu u svrgavanju libijskoga vođe Moamera Gadafija, kazavši kako je taj "okrutni vojni savez postao najperfidniji instrument represije u povijesti čovječanstva".

Fidel CastroFidel CastroBivši kubanski predsjednik Fidel Castro u ponedjeljak je osudio NATO-ovu ulogu u svrgavanju libijskoga vođe Moamera Gadafija, kazavši kako je taj "okrutni vojni savez postao najperfidniji instrument represije u povijesti čovječanstva".

Castro (85) je izrazio indignaciju načinom na koji je Gadafi prošli tjedan ubijen te zbog načina na koji se postupalo s njegovim posmrtnim ostacima, koje je, kako je Castro istaknuo, "izloženo poput ratnog trofeja, što je potez kojim se krše elementarna načela muslimanskih normi i ostalih vjerskih uvjerenja".

Njegovu izjavu prenijeli su kubanski državni mediji. Castro je oštro kritizirao NATO-ovu intervenciju u Libiji od samoga početka, hvaleći pritom svojeg prijatelja Gadafija i njegov otpor. Također je rekao da je NATO instrument dugogodišnjeg ideološkog protivnika Kube - Sjedinjenih Država.

Vezane vijesti

Gadafi je financirao Sarkozyja

Gadafi je financirao Sarkozyja

Bivši libijski premijer Al Bagdadi al-Mahmudi, zatočenik u tuniskom zatvoru, rekao je da je režim Moamera Gadafija financirao kampanju kandidata… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika