25.10.2011. / 11:29

Autor: Hina

Hrvati najviše cijene Blanku Vlašić, Dinamo i Barcelonu

U sportskim kategorijama građane se pitalo koji sportaši/sportašice, odnosno koji sportski klubovi predstavljaju po njihovom iskustvu i mišljenju sam vrh sportske kvalitete

ArhivaArhivaPrema istraživanju QUDAL - DEEPMA, koje je u Hrvatskoj proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK, hrvatski građani kada govorimo o kvaliteti najviše ocjene daju Blanki Vlašić, te Dinamu i Barceloni.

U sportskim kategorijama građane se pitalo koji sportaši/sportašice, odnosno koji sportski klubovi predstavljaju po njihovom iskustvu i mišljenju sam vrh sportske kvalitete. Najviše ocjene hrvatskih građana u ovom istraživanju dobili su splitska atletičarka Blanka Vlašić, nogometni klub Dinamo, te španjolski velikan Barcelona.

Prvo mjesto QUDAL istaživanja sportske kvalitete u kategoriji "Hrvatski sportaš/sportašica" prema mišljenju hrvatskih građana uvjerljivo je osvojila Blanka Vlašić sa 53,3% glasova. Na drugom mjestu smjestila se Janica Kostelić (9,4%), treći je njezin brat Ivica Kostelić (8,4%), a četvrti Goran Ivanišević (6,9%).

U kategoriji najkvalitetniji domaći nogometni klub uvjerljivo prvo mjesto osvojio je zagrebački Dinamo s 53,1 posto, Hajduk je drugi (22,6%), na trećem mjestu je Rijeka (2,6%), a četvrti Osijek (1,7%).

Kada je o međunarodnom nogometu riječ najviše glasova osvojila je Barcelona (27%), na drugom mjestu je Real Madrid (26,1%), a zatim s velikim zaostatkom slijede Manchester United (6,2%) i Bayern Munchen (3,2%).

"Premda je nogomet u Hrvatskoj daleko najpopularniji i najgledaniji sport, zanimljivo je da u kategoriji "Hrvatski sportaš/sportašica" hrvatski građani među najkvalitetnije nisu svrstali niti jednog nogometaša," napomenuo je Robert Slavečki, direktor programa QUDAL - QUality meDAL za Republiku Hrvatsku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 25.10.11. 11:32

Hrvati jedino uopće ne cijene sebe !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika