25.10.2011. / 13:07

Autor: Nacional.hr

Kad HTV ne zna filtrirati antisemitizam

"Da li uvaženi gosti u studiju znaju, i ako znaju, neka ukratko objasne, je li Hitler udario na Židove zato što su Židovi ili zato što su bili bankari?", glasilo je pitanje

Branimir BilićBranimir BilićHRT je još jednom pokazao kako ga s pravom kritiziraju. Državna televizija pokazala je još jednom kako nije u stanju odabrati novinare koji znaju što rade i koji svoj posao rade dobro.

Naime u emisiji Puls Hrvatske urednika i voditelja Branimira Bilića raspravljalo se o prosvjedima pokreta Occupy Wall Street te kritici neoliberalnog kapitalizma u svijetu.

Pitanja su gostima u studiju mogli postavljati i gledatelji, a novinarka Ruža Ištuk dobila je zadatak odabrati najzanimljivija pitanja za goste.

No, napravila je katastrofalnu pogrešku odabravši pitanje na koje se nije htio očitovati niti jedan gost u studiju, a odbacio ga je i sam voditelj.

"Da li uvaženi gosti u studiju znaju, i ako znaju, neka ukratko objasne, je li Hitler udario na Židove zato što su Židovi ili zato što su bili bankari?", glasilo je pitanje na koje nitko nije htio odgovoriti. Bilić je tek prokomentirao kako bi gospodin koji je postavio pitanje morao znati zašto je Hitler udario.

Reakcija iz HRT-a

"V. d. glavnog urednika informativnog programa HTV-a Dražen Miočić zatražit će očitovanje novinarke Ruže Ištuk i urednika Branimira Bilića o pitanju pročitanom u sinoćnjem Pulsu Hrvatske. Nakon toga odlučit će o eventualnim sankcijama", piše u odgovoru T-portala o mogućim posljedicama glasnogovornica HRT-a, Dorotea Lazanin Jelenc.

Vezane vijesti

Biliću, što ste tako napaljeni?

Biliću, što ste tako napaljeni?

U sinoćnjoj emisiji Puls Hrvatske voditelja Branimira Bilića gostovala je poznata književnica Vedranu Rudan te profesor Matko Marušić. Raspravljali… Više

Komentari

registracija
18/10/11

test111, 25.10.11. 16:19

daj ljudi prestanite više s tim antisemitizmom i sličnim glupostima,
pitanje na mjestu skroz, da hitler ih je proganjao u prvom planu što su lihvari i bankari pa tek onda židovi
da su kojim slučajem nizozemci ili francuzi to radili, isto bi završili, odnosno imali bi ulogu židova u WWII


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 25.10.11. 16:39

Ja u ovoj izjavi...ne vidim nikakav problem.Zar se ne smije reći da Židovi drmaju svim bankama svijeta?


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 25.10.11. 16:40

Ako smijem i kritiziram svoje Hrvate i ustaše....zašto se ne smije Žid kritizirati,i to s pravom?


registracija
22/10/11

jadno100, 25.10.11. 18:06

HRT=HDZ


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika