25.10.2011. / 13:29

Autor: Nacional.hr

'Nećemo ostvariti rast od 1,5 posto, ali je zato Vlada uštedjela 1,5 milijardi'

"Gospodarski rast biti će niži od ranije najavljivanih 1,5 posto, što će produbiti državni deficit sa prethodno planiranih 4,3 posto na 5 posto", rekao je Marić

Jadranka KosorJadranka KosorOno što su svi analitičari znali od samog početka, a međunarodne financijske institucije naglašavaju posljednjih mjeseci, napokon su priznali i u Ministarstvu financija.

Naime, državni tajnik u ministarstvu Zdravko Marić rekao je na konferenciji u Dubrovniku kako će gospodarski rast ove godine biti niži nego što je ranije najavljivano.

"Gospodarski rast biti će niži od ranije najavljivanih 1,5 posto, što će produbiti državni deficit sa prethodno planiranih 4,3 posto na 5 posto", rekao je Marić.

Istovremeno, iz Vlade je u Sabor upućen prijedlog za preraspodjelu 1,5 milijardi kuna sredstava u proračunu. Premijerka Kosor nije propustila naglasiti kako su ostvarili uštede u poslovanju ministarstava kako bi mogli uložiti u vojnu opremu i doplatak za djecu.

Naglasila je kako su najveće uštede ostvarili Ministarstvo financija, gospodarstva, regionalnog razvoja, zaštite okoliša, ali i Vlada.

"Oni zaslužuju pohvalu", rekla je premijerka i time zapravo tražila pohvalu i za sebe.

Na kraju, nije propustila naglasiti kako je vlada tim uštedama pokazala kako zna upravljati novcem i štedjeti te kako joj ne treba MMF.

Vezane vijesti

Hrvatski BDP i dalje na 61 posto europskog prosjeka

Hrvatski BDP i dalje na 61 posto europskog prosjeka

Hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) po glavni stanovnika, mjeren prema standardima kupovne moći, prošle 2011. ostao je na istoj razini kao i 2010.… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 25.10.11. 15:22

Ova stvarno nije normalna!!!
Uz njihovo znanje i težak i mukotrpan , državni deficit je sve dublji! Stvarno znaju!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika