25.10.2011. / 17:41

Autor: Hina

Osumnjičeni bivši čelnici Radija 101 saslušani kod istražne sutkinje

Dvoje bivših čelnika zagrebačkog Radija 101 Dario Dusper i Tamara Pavlica ispitani su danas na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sumnje da su počinili nezakonitosti teške oko 18 milijuna kuna, no u svojstvu osumnjičenika saslušan je i njihov nasljednik Drago Perić, koji je upozoravao na te nepravilnosti, ali je i on osumnjičen za štetu od pola milijuna kuna.

Drago PerićDrago PerićDvoje bivših čelnika zagrebačkog Radija 101 Dario Dusper i Tamara Pavlica ispitani su danas na zagrebačkom Županijskom sudu zbog sumnje da su počinili nezakonitosti teške oko 18 milijuna kuna, no u svojstvu osumnjičenika saslušan je i njihov nasljednik Drago Perić, koji je upozoravao na te nepravilnosti, ali je i on osumnjičen za štetu od pola milijuna kuna.

Istražna sutkinja Amanda Snoj je više od pet sati ispitivala troje osumnjičenika koji su iznijeli svoju obranu, a o mogućem pokretanju istrage odlučit će naknadno.

Istragu traži zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje bivšeg predsjednika uprave Stojedinice Duspera i bivšu članicu uprave Pavlicu sumnjiči za stjecanje osobne koristi jer su od 2005. do 2009. službenim kreditnim karticama navodno plaćali vlastite račune i podizali gotovinu. Dusper je osumnjičen da je tako potrošio više od 1,5 milijuna kuna, a Pavlica oko pola milijuna.

Dusper i njegov nasljednik Perić osumnjičeni su, pak, za neplaćanje poreza i doprinosa na plaće.

Za najveću štetu osumnjičen je Dusper koji je isplatom dijela plaća preko studentskih ugovora državi uskratio poreze na dohodak, prireze, posebne poreze te doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. U zahtjevu za pokretanje istrage ističe se da je na taj način Radiju pribavio protupravnu korist od oko 15,8 milijuna kuna.

Perić je, tvrdi odvjetništvo, na isti način prošle godine počinio "protupravnu imovinsku korist" nešto manju od 80 tisuća kuna. Od studenog do prosinca 2009. te od siječnja do svibnja prošle godine Perić je, sumnja se, isplaćivao plaće s računa drugoga trgovačkog društva, počinivši štetu od još 450 tisuća kuna.

Perić je, inače, nakon preuzimanja čelništva i revizije poslovanja kazneno prijavio Duspera.

Kako je istražni zahtjev podnesen zadnjeg dana kolovoza, postupak će se voditi po starom zakonu o kaznenom postupku, a kako osumnjičenici nisu uhićeni, istražna sutkinja nije vezana rokom u kojem mora odlučiti hoće li protiv njih pokrenuti istragu ili će zahtjev odvjetništva odbaciti kao neosnovan.

Vezane vijesti

Posljednji pokušaj dokapitalizacije Radija 101

Posljednji pokušaj dokapitalizacije Radija 101

Radio 101 u stečaju pokušat će još jednom kroz dokapitalizaciju pronaći novog vlasnika, po početnoj cijeni od šest milijuna kuna, a ako i to propadne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika