26.10.2011. / 11:32

Autor: Nacional.hr

Odlazi iz javne TV kuće

HRT-ni hropac Dijane Čuljak

Na neki bizaran način, Dijana je Čuljak tek svojim odlaskom 'legalizirala' poslovni odnos koji je imala s HTV-om, uzmemo li u obzir priču o njezinom suvlasništvu u kompaniji Core Media, koja je prodavala sapunice HTV-u

Dijana Čuljak ŠelebajDijana Čuljak ŠelebajHrvatska radiotelevizija i dugogodišnja novinarka i urednica Dijana Čuljak dogovorili su sporazumni prestanak ugovora o radu s 30. studenim 2011. godine, priopćeno je s HRT-a

"Posao koji radim 20 godina na HRT-u je javan. Budući da u ovom trenutku nemam potporu dijela javnosti nema više smisla da radim kao novinar na HRT-u. Zahvaljujem kući u kojoj sam naučila sve što znam o novinarstvu i upravo zato do krajnjih pravnih ishoda ne želim biti kamen oko vrata televiziji koja me profesionalno odgojila", rekla je Dijana Čuljak povodom svog odlaska, a iz javne televizijske kuće priopćeno je i kako dogovori o sporazumnom prestanku ugovora o radu između HRT-a i gđe Čuljak traju već neko vrijeme dok je danas učinjen i zadnji korak.

"HRT zahvaljuje gđi Dijani Čuljak na njezinu dosadašnjem radu", stoji u priopćenju, u kojem javna televizija ne objašnjava zašto su dulje razgovarali o njenom otkazu.

Legaliziranje poslovanja

Na neki bizaran način, Dijana je Čuljak tek svojim odlaskom 'legalizirala' poslovni odnos koji je imala s HTV-om, uzmemo li u obzir priču o njezinom suvlasništvu u kompaniji Core Media, koja je prodavala sapunice HTV-u, ali i konkurentskim televizijama, u vrijeme dok je ona radila na HTV-u. Istragu o svemu tome pokrenuo je Županijski sud, koji je navodno došao do dokumenata koji formalno-pravno povezuju Čuljakovu i Core Mediju.

Riječ je, inače, o priči o kojoj je tjednik Nacional prvi objavio konkretne dokaze.

Sredinom listopada u opsežnoj policijskoj akciji uhićen je drugi (su)vlasnik spomenute kompanije i bivši suprug Dijane Čuljak, Vladimir Šelebaj, a nakon njega u pritvor su poslani i vlasnici tvrtki Tonček Mandić, Igor Šumaković, Vlado Bučan i supružnici Marijo i Kristina Cikač. Supružnici Cikač u međuvremenu su pušteni da se brane sa slobode. Sumnja se da su preko njihovih tvrtki tijekom 2007. i 2008. godine išle fiktivne isplate, uslijed čega je 'izvučeno' više od šest milijuna kuna, a državni proračun je oštećen za više od tri milijuna kuna. Početkom ovog tjedna u sjedištu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva kao svjedoci u slučaju Core Media ispitani su i HTV-ovci Elizabeta Gojan, Sanja Mikleušević-Pavić, Maja Sever, Nikola Kristić i Goran Rotim.

Koliki je 'kamen oko vrata' doista bila Dijana Čuljak javnoj televiziji koja ju je 'profesionalno odgojila', pokazati će upravo 'krajnji pravni ishodi'.

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.10.11. 11:53

"Kakav otac-takav sin,kakva mati - takva kći"-stara je mudrost naših didaka.Kakva kuća-takva škola-takvi i ugojenici te iste ustanove.Ako je to naučila u kući HRT-a,možemo si zamisliti kakve je monstrume ta škola odgojila.Po TV programima i drugim pokazateljima vidimo zašto je javna TV takva kakva je.Leglo kriminala i nepotizma.A što se Dijane Čuljak tiče,preživjeti će ona.Reanimirajućim postupkom "usta na usta",osobno joj jamči policajac Grbić kako neće izdahnuti.Eh,baš je dobro biti konkubina moćnoj osobi.


registracija
5/3/10

starimudrac, 26.10.11. 12:42

hahaha! izgleda da oliver nije obrađivao s guštom, nego "po zadatku"!


registracija
24/7/11

mrvek, 26.10.11. 12:50

treba iz naslova obrisati riječ Tv da lijepo stoji da odlazi iz javne kuće jer je ta kuća prodala crnotorbarima za novac. Nije ništa drugo osim javne kuće.


registracija
27/8/09

Lujo1, 26.10.11. 14:58

Hajd lopino uzmio za ručicu hloverku i još par tvojih pajtaša i pajtašica i pravac Remetinec!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.10.11. 16:40

Duša me boli što im moramo i plaćati za sve ovo.Plaćati za gledanje ove koze i Hloverke, Branimira Bilića koji svršava na papu. Ajme.


registracija
26/10/11

iznogud, 26.10.11. 18:24

Nije to ni petina priče. Gdje je vrla Hloverka, a gdje Svilan i Gačićka. U Novu TV je išlo 80 posto produkcije a la Čuljak


registracija
22/10/11

jadno100, 26.10.11. 19:28

Trebamo Latina a ne ovu HDZ-ovsku bagru mi ih moramo placati htjeli to ili ne a oni emituju to sto im drugarica jaca veli, banda lopovaska.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika