26.10.2011. / 12:26

Autor: Nacional.hr

Castro

'Da se Milošević odupro, NATO bi upao u krizu'

"Da se Slobodan Milošević 1999. uspio oduprijeti još koji dan, NATO bi se suočio s ozbiljnom krizom", piše Castro

Fidel CastroFidel CastroU kolumni kubanskog revolucionara Fidela Castra u državnim novinama Granma, državnik se osvrnuo na rat i situaciju na prostorima bivše Jugoslavije, kritizirao NATO i prokomentirao revoluciju u Libiji, izvještava tportal.

"Da se Slobodan Milošević 1999. uspio oduprijeti još koji dan, NATO bi se suočio s ozbiljnom krizom. NATO-ova kriminalna svrha postala je očita u Srbiji, slavenskoj zemlji čiji je narod pružio herojski otpor nacistima tijekom Drugog svjetskog rata. Velik je broj srpskih domoljuba poginuo. Predsjednik Slobodan Milošević, suočen sa snagom agresora i nestankom SSSR-a, popustio je NATO-ovim zahtjevima i dopustio prisutnost pakta u Kosovu pod vodstvom UN-a, što je konačno dovelo do njegova političkog poraza i progona na pristranom Haaškom sudu", dodajući kako je srpski vođa u zatvoru umro u 'tajanstvenim okolnostima'. Mišljenja je kako su zemlje Sjevernoatlanskog pakta u pokušaju daljnjeg raspada Jugoslavije poduprle kosovske separatiste.

Castro u kolumni naziva 'Genocidna uloga NATO-a', nastavlja kako je to 'brutalni vojni savez koji je postao najperfidnije oružje tlačenja u ljudskoj povijesti'. Kaže kako su Gadafija ubili ljudi koje je naoružao NATO i izložili ga poput 'ratnog trofeja'.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
9/4/10

imela, 27.10.11. 09:09

...Castro je zaboravio da je "veliki broj srpskih domoljuba" jako dugo zonglirao izmedju kolaboracija se nacistima i otpora istima te da je herojski otpor poceo pruzati tek kad su bili sigurni koja je strana "ona prava". Milosevic nema veze sa otporom nacitima a Castro nema veze sa pamecu.


registracija
4/6/11

VladSerbia, 27.10.11. 11:47

@imela
Ako pricate o Drugom svetskom ratu, onda sve sto ste rekli se moze primeniti na Hrvatsku, a ne Srbiju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika