26.10.2011. / 12:59

Autor: Nacional.hr

Video: Policijsko nasilje u SAD-u

Demonstranti su upozoreni kako će biti biti gađani 'kemijskim sredstvima' ukoliko se ne smire i ne raziđu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPolicija je najmanje u tri navrata bacila suzavac na prosvjednike iz organizacije Occupy Oakland, koji su pokušali zauzeti svoj tabor u dvorištu zgrade Gradske vijećnice.

Demonstranti su upozoreni kako će biti biti gađani 'kemijskim sredstvima' ukoliko se ne smire i ne raziđu. Policija je jučer ujutro zauzela tabor koji su držali 15 dana. Oko 400 prosvjednika okupilo se u 17 sati te su marširali prema Gradskoj vijećnici, tamo je održan miran prosvjed, no nemiri su izbili dalje u Ulici Washington.

Policajci su pokušavali uhititi osobu iz povorke na što su ih prosvjednici okružili i bacili na njih boju. Kako su povorka i incidenti rasli policija je, kako kažu, nije imala izbora nego baciti suzavac. "Smatrali smo da je bacanje suzavca potrebno kako bi se zaštitili policajci", rekao je šef policije Oaklanda, Howard Jordon. Nije otkriveno koliko je ljudi uhićeno, a dva policajca su ozlijeđena.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 26.10.11. 15:06

Maršira li fašizam, maršira!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika