26.10.2011. / 14:03

Autor: Hina , Nacional.hr

Rasprava u sjeni saborskih mošnji

"Svi su zakoni napravljeni po sistemu - ide kamionet vlade i nosi kamene temeljce - o'š bolnicu evo ti bolnice, o'š školu evo ti škola, o'š rodilište evo ti rodilište, ali ne u Đakovu", rekao je Vinković

Boro Grubišić, Zoran Vinković, Ivan Drmić, Dinko Burić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Boro Grubišić, Zoran Vinković, Ivan Drmić, Dinko Burić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)HDSSB-ovi zastupnici danas su u Hrvatskom saboru prozvali HDZ-ove kolege da zloupotrebljavaju parlamentarnu raspravu i učestalim je replikama pretvaraju u promociju svojih projekata, na što su HDZ-ovci uzvratili da HDSSB-ovci sa šeširima na glavi, kao dio slavonske nošnje u kojima sjede u sabornici, pokazuju kako ne poštuju parlament.

"Slušajući ove hvalospjeve ispada da ne živimo u Hrvatskoj nego u zemlji dembeliji", poručio je HDZ-ovcima Zoran Vinković (HDSSB) tijekom rasprave o potvrđivanju ugovora o jamstvu s IBRD-om za razvoj Luke Ploče.

"Ovo zasjedanje Sabora započelo je sličnom točkom, kada je Sabor dao bivšem predsjedniku, odnosno kapetanu s 'malo vitra‘, drugu Ivi da potpiše jedan ovakav zakon, a novci su bili potrošeni 2007. pred izbore, dal‘ za Luku Ploče ili nešto drugo to nam ostaje vidjeti", dodao je Vinković.

Vladajućima je zamjerio i to što su dnevni red sjednice, čiji je završetak najavljen već za dva dana, "napunili" s gotovo stotinu točaka, a umjesto da ih raspravljaju, oni, kaže, međusobno repliciraju.

"A svi su zakoni napravljeni po sistemu - ide kamionet vlade i nosi kamene temeljce - o'š bolnicu evo ti bolnice, o'š školu evo ti škola, o'š rodilište evo ti rodilište, ali ne u Đakovu", rekao je Vinković.

Vlada tako, kako tvrdi, obilazi Hrvatsku, otvara neke ustanove, stavlja kamene temeljce i istovremeno održava "mini sabore HDZ-a pod nazivom ne 'Bože čuvaj Hrvatsku', već 'Bože čuvaj Hrvatsku od HDZ-a'".

Boris Kunst (HDZ) osvrnuo se na slavonske nošnje sa šeširima u koje su odjeveni HDSSB-ovi zastupnici, poručivši predsjedniku Sabora Luki Bebiću kako vjeruje da on (Bebić) "nije pozvao tamburaše bez instrumenata koji ne znaju tu kulturu da bi u Saboru trebalo skinuti šešir kad se ulazi".

Bebić je uzvratio kako nigdje u saborskom Poslovniku ne piše mogu li zastupnici nositi nošnje u sabornici ili ne. "Nigdje ne piše da ne može, uključujući i šešir", kazao je.

Vinković se na to požalio da je Kunst uvrijedio cijelu Slavoniju, objasnivši kako ono što nosi na sebi nije odora tamburaša, već slavonska nošnja.

"A što se tiče tamburaša, kamo sreće da je više tamburaša u glazbi nego što ih vi imate u vlastitoj stranci. Zbog toga ne tamburajte", poručio je Kunstu.

HSS-ov zastupnik Stipo Gabrić Jambo zastupnike je pozvao da sjednicu dovrše dostojanstveno, "bez šešira, cipelica, sandalica, tamburica", istaknuvši da na raspravu čeka dnevni red od preko 90 točaka.

"Radije dođite na 'teambuilding' u Metković, na berbu mandarina", poručio je zastupnicima, na što je Bebić dodao da "tko dođe u berbu neće ostati praznih ruku".

Boro Grubišić (HDSSB) poručio je, pak, HSS-ovom zastupniku kako bi ga volio vidjeti u "gusarskoj neretvanskoj nošnji" kakva se, kazao je, nosi u neretvanskom kraju.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 26.10.11. 19:12

Pa upravo zbog toga kukuriku koalicija ne prisustvuje saboru tako da igrokaz bude očit.Svojim predizbornim ponašanjem kukuriku koalicja bez da išta drugo radi dobila je izbore.


registracija
30/9/09

davor12345, 26.10.11. 20:57

Drmiću stoji šokačka kapa k'o na piletu sise. Kaki je on šokac? Drmić - šokac ! Jeba te, svašta se može u ovoj Rvackoj doživit! I šta im je toliko smješno??? To što su u debeloj oporbi i nikad na vlasti???


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika