26.10.2011. / 14:24

Autor: Hina , Nacional.hr

Blokada prekinuta, ali studenti ne odustaju od borbe

"Plenum je sinoć odlučio da ćemo prekinuti blokadu jer je to definitivno rasipanje resursa i trošenje vršenjem pritiska na upravu za koju je jasno da ne želi više surađivati sa studentima", kazao je predstavnik plenuma

ArhivaArhivaAkcija blokade uprave Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FFZG) prekinuta je jer je na studentskom plenumu odlučeno da je to rasipanje resursa a nipošto zbog eventualnih pritisaka ili ucjena, izjavili su danas predstavnici plenuma FFZG-a, dodavši kako neće odustati od borbe za besplatno obrazovanje.

"Plenum je sinoć odlučio da ćemo prekinuti blokadu jer je to definitivno rasipanje resursa i trošenje vršenjem pritiska na upravu za koju je jasno da ne želi više surađivati sa studentima", kazao je predstavnik plenuma u obraćanju novinarima.

Odluka o deblokadi nije donijeta pod pritiscima, niti je rezultat ucjena, naglasio je, a hoće li biti novih blokada nije želio ni potvrditi ni zanijekati. "Sve odlučujemo na plenumu FF-a koji će biti u četvrtak nakon sjednice Vijeća, i tamo ćemo raspravom, argumentirano i informirano donijeti odluku o tome što dalje", kazao je.

Napomenuo je da deblokada ne znači poraz, već da studenti borbu nastavljaju drugim sredstvima. "Prekid ove blokade nipošto ne znači odustajanje od borbe za besplatno obrazovanje", rekao je dodavši da će daljnje akcije plenuma biti usmjerene prema "institucijama koje su za ovo odgovorne, a to su ministarstvo i vlada".

Predstavnici plenuma novinarima su se obratili ispred zgrade fakulteta, budući da im dekan Boras nije dopustio održavanje konferencije za novinare u prostorima fakulteta.

Što se tiče studenata koji se nisu upisali, oni s upisom prema sadašnjoj odluci uprave mogu pričekati do 15. prosinca, do kada ne mogu ostvarivati nikakva prava koja proizlaze iz studentskog statusa ako ne uplate prethodno barem jednu ratu školarine.

Na pitanje novinara što je s traženom ostavkom dekana, predstavnici plenuma objasnili su da nije riječ o zahtjevu za podnošenjem ostavke već o zahtjevu za prekidanjem radnog odnosa dekanu. Potvrdili su i da je studentica koja je imala incident s dekanom dobro te da se još ne zna se hoće li podnositi tužbu.

Sljedeći plenum FFZG-a održat će se u četvrtak u 20 sati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika