26.10.2011. / 14:25

Autor: Hina

Kajin

Sanader, Jadranka Kosor, provalija

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas da je osobno protiv MMF-a premda premijerka Jadranka Kosor "iza sebe ostavlja provaliju u koju će moguće uskočiti i MMF".

Damir KajinDamir KajinSaborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas da je osobno protiv MMF-a premda premijerka Jadranka Kosor "iza sebe ostavlja provaliju u koju će moguće uskočiti i MMF".

"Kukuriku koalicija mora sve pokušati da do toga ne dođe te mora spasiti zemlju od grčkog sindroma", rekao je Kajin na konferenciji za novinare.

Dodao je kako se upravo zato najslabijima ne smiju "rezati plaće, mirovine i socijalna davanja".

Po njegovim riječima, premijerkini savjetnici poput Sandre Švaljek i Željka Lovrinčevića očito su svjesni stanja u zemlji kada tvrde da nova vlada "mora smanjiti proračun za deset milijarda kuna te da će, ne učini li to već u prvome mjesecu, pasti kreditni rejting zemlje pa će se morati pozvati MMF".

"To znači da je sve što izjavljuje premijerka Kosor čista demagogija. Ona je svjesna kamo je dovela zemlju", istaknuo je Kajin i ponovio kako Hrvatsku treba istrijanizirati jer smatra da Hrvatska uopće ne bi imala problema kada bi svi u zemlji imali problema poput Istre iako ona ima silnih problema.

Govoreći o izvješću DORH-a u Saboru, Kajin je istaknuo kako "nitko ne zna što HDZ može". "Nitko nije vjerovao da će oduzeti imunitet Jovanoviću pa su to učinili. Zašto onda ne bi razriješili i Bajića ako je istinita tvrdnja da diže optužnicu protiv HDZ-a?" upitao se Kajin.

Odgovarajući na tvrdnju predsjednika istarskoga HDZ-a Marina Roce da je "Kajin ulaskom u Kukuriku koaliciju potvrdio i Hrvatsku u pet regija i time izdao Istru", Kajin je rekao kako je upravo IDS jamstvo u toj koaliciji da Istra neće ostati bez regionalne prepoznatljivosti.

"Ono što nas je motiviralo za koaliciju SDP-HNS-IDS-HSU je upravo decentralizacije Hrvatske. Ako sam ja izdajnik Istre, onda su HDZ-ovi veleizdajnici", poručio je Kajin. Ustvrdio je kako nije dovoljno "HDZ pobijediti na izborima", nego državne institucije treba "lišiti njihova političkog kadra".

"Najveći Sanaderov krimen je što je iza sebe ostavio ravne sebi", zaključio je Kajin.

Vezane vijesti

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Milanovićeva vlada se ne snalazi i još nije počela vladati

Neki će reći da Damira Kajina, potpredsjednika IDS-a, još nitko nije obavijestio da je vlast nedavno osvojila koalicija u kojoj sudjeluje njegova… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.10.11. 16:01

Blago nama s likovima poput Damira Kajina, Željka Jovanovića, Zorana Vinkovića, Vladimira Šeksa, Radimira Čačića ili Biljane Borozan.

Slušajući konkretne, prema izrečenom, jasno je da svi do jednog u saboru, da se nisu domogli saborskih klupa vjerojatno bi danas bili samo dijelom statistike Zavoda za zapošljavanje ili u nekim slučajevima Remetinca. Ovako, demagogijom na demagogiju i kome prije smrkne, neovisno o stanju naciju u čije se interesu kunu. Uglavnom par mjeseci prije izbora pažljivo birajući šta reći biračima a da ih se kupi a poslije izbora ionako se nitko neće sjećati obećanja i ludom radovanja.

Koliko god tko simpatizirao ovu ili onu stranku, ovu ili onu ideologiju, sasvim je jasno da trenutna politička saborska garnitura nije rješenje nego samo dio problema. U izbornom zakonu leži uzrok svih naših nedaća. Taj zakon rađa samo politikanstvom, poltronstvom i partitokracijom iza sebe ostavljajući i obeshrabrujući ljude kapaciteta za nužne promjene.

Budući ne vjerujem da će si saborska aristokracija, izmjenama postojećeg zakona o čemu niti jedna stranka ne govori u kampanji, sjeći granu na kojoj sjedi, možemo se nadati samo, u najboljem slučaju istom, ako ne i gorem.

SDP nudi kontinuitet HDZ-ove politike u gospodarstvu, zaštitu kriminala u svojim redovima, nepotizam kroz pretresanje javnih poduzeća, službi, agencija te MMF, kao alibi za nesposobnost i nedostatak ideje o izlasku iz neodrživosti. Ni riječi o novoj ekonomskoj politici, novoj društvenoj raspodjeli, zaštiti suvereniteta i ono najbitnije, ukupnoj strategiji zemlje prema izazovima koje donosi eventualni ulazak u EU. Nova politika, treća republika ili kako god!
Danas je bilanca tzv. tranzicije 90-ih poznata i nitko od političara, od silne želje za vlašću, temeljem tih iskustava ne govori o tranziciji koju nam donosi članstvo u EU-u. Nitko nema kapacitet, osim demagoškog, konkretizirati tsunami koji se jako brzo približava. Očito ćemo slušati, kao i svake zime cestare, kako ih snijeg uvijek i iznova, iznenadi i uhvati nespremne!

Izborni zakon je ključ!


registracija
22/10/11

jadno100, 26.10.11. 19:34

Sanader ostavio ravne sebi,ma kakvi on je beba spram jace i njenog autobusa punog lopina s kojim se vozika okolo i to sa nasim novcima.


registracija
24/10/11

klissilk, 07.11.11. 19:43

zvonko- konacno jedan normalan komentar.istini za volju on u sebi nosi poruke i konstatacije koje itekako smrde:
1. nepotizam kroz pretresanje javnih poduzeca - ta ista javna poduzeca doprinjela su svojim javnim nabavama najvecoj pljacki u povijest..dolaskom ove garniture na vlast broj drzanik sluzbenika uvecan je za 25.000 ljudi koji su najvecim dijelom zbrinuti u kojekakvim sluzbama i agencijama.izborni zakon je nakaradan kao ispisak biraca.
i na kraju-treba pustiti novu vlst da radi te nakon toga eventualno kritizirati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika