26.10.2011. / 15:00

Autor: Totalsport

Columbus protiv Detroita do premijerne pobjede u sezoni

Los Angeles Kingsi izgubili su na domaćem ledu od New Jerseyja s 3-0, a na taj je način prekinuta njihova serija duga točno 221 minutu i 22 sekunde bez primljenog gola

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHokejaši Columbus Blue Jacketsa savladali su Detroit Red Wingse s 4-1 na domaćem ledu i tako u tek devetoj ovosezonskoj utakmici NHL lige došli do prve pobjede.

Bila je to utakmica u kojoj je R.J. Umbeger zabio prvi gol na susretu već u 21. sekundi, u kojoj su rookieji Ryan Johansen i John Moore zabili svoje prve golove u karijeri, dok je James Wisniewski ostvario svoj debi nakon odrađene kazne od osam utakmica suspenzije.

Čak tri je asistencije upisao Grant Clitsome, a vratar Steve Mason zaključao je svoja vrata s 30 obrana. S druge strane, Detroitu je to bio drugi poraz u sedmom ovosezonskom susretu.

Pittsburgh Penguinsi slavili su na gostovanju kod New York Islandersa s 3-0 ostvarivši tako četvrtu uzastopnu pobjedu, a vratar Marc-Andre Fleury upisao je 33 obrane i došao do 20. "shutouta" u NHL karijeri.

U redove Penguinsa u ovom se susretu vratio ruski napadač Jevgenij Malkin nakon propuštenih pet vezanih susreta zbog ozljede desnog koljena. Golove za sedmu pobjedu Pittsburgha u novoj sezoni zabili su Pascal Dupuis, Richard Park i Jordan Staal.

San Jose Sharksi savladali su su u gostima Nashville Predatorse 3-1 nošeni dvama golovima Joea Pavelskog, dok je Tampa Bay također u gostima savladala Buffalo Sabrese 4-3 i tako po drugi put u samo četiri dana došla do pobjede protiv istog protivnika. Podsjećamo, Tampa je protiv Buffala slavila u subotu s 3-0, ali tada na domaćem ledu.

Los Angeles Kingsi izgubili su na domaćem ledu od New Jerseyja s 3-0, a na taj je način prekinuta njihova serija duga točno 221 minutu i 22 sekunde bez primljenog gola. Bio je to najdulji period bez primljenog gola u 44-godišnjoj Kingsa koju je prekinuo Dainius Zubrus golom u 14. minuti druge trećine. Svoj drugi gol na susretu Zubrus je zabio pet minuta kasnije, još je jednog pridodao Patrik Eliaš, dok je vratar Johan Hedberg s 31 obranom došao do 18. "shutouta" u karijeri.

NHL liga, utorak:

Columbus - Detroit 4-1

New York Islanders - Pittsburgh 0-3

Carolina - Ottawa 2-3, penali

Buffalo - Tampa Bay 3-4

Nashville - San Jose 1-3

Chicago - Anaheim 3-2, penali

Edmonton - Vancouver 3-2

Phoenix - Dallas 2-3, penali

Los Angeles - New Jersey 0-3

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika