26.10.2011. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Kosor u Partiju, Budiša u ćeliju

"Ako sam ja doveo Ivicu Račana na vlast, onda je i Darko Milinović doveo Jadranku Kosor na vlast, koja je u partiju ušla baš one godine kad sam ja osuđen za kontrarevolucionarni napad na državno uređenje", nastavio je Budiša

Dražen BudišaDražen BudišaDražen Budiša, nositelj liste HSLS-a u IX. izbornoj jedinici, na tiskovnoj je konferenciji u Zadru izjavio kako stranka na izbore izlazi samostalno.

"I ne samo da izlazimo samostalno, nego izlazimo s jednim, jedinstvenim programom. Nemamo program za birače i program za poslije izbora, kao što imaju druge stranke. Osnova je našeg programa gospodarska reforma, koja neće biti laka i spektakularna, kao ni izlazak iz krize. Poduzetništvo i obrtništvo okosnica su gospodarstva i jedino se u tim dvjema granama mogu otvarati radna mjesta", rekao je Budiša ukratko predstavivši gospodarski plan stranke. Dodao je kako se zalaže za Hrvatsku u četiri regije: Središnju Hrvatsku, Slavoniju, Primorsko-goransku s Istrom i Dalmaciju.

Osvrnuo se i na kritike iz vladajuće stranke. "Ako sam 2000. godine doveo bivše komuniste iz redova SDP-a na vlast, za što me proziva hadezeovac i bivši komunist Darko Milinović, onda sam još više zaslužan za to što sam tada skinuo s vlasti 40.000 bivših komunista, koliko ih otprilike i danas ima u redovima HDZ-a. Ako sam ja doveo Ivicu Račana na vlast, onda je i Darko Milinović doveo Jadranku Kosor na vlast, koja je u partiju ušla baš one godine kad sam ja osuđen za kontrarevolucionarni napad na državno uređenje", nastavio je Budiša.

"Čovjek koji je pravomoćno osuđen i izdržava kaznu u zatvoru ne bi smio i trebao imati pravo aktivno sudjelovati u izbornom procesu", mišljenje je Budiše o kandidiranju Branimira Glavaša. Najavio je i kako će HSLS 4. ili 5. studenoga objaviti imena kandidata za sve izborne jedinice

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.10.11. 16:36

Komunisti i njihovo naslijeđe, kako u SDP-u-exSKH, kako u HDZ-u, jesu problem. Oni su najodgovorniji za današnje stanje nacije jer su kao stupovi ondašnjeg sistema demokratskim promjenama promjenili, kao vuk dlaku ali ne i ćud.

Ono što Budiša ne razumije, kada mu se prigovara da je doveo komuniste na vlast, je to što je doveo onaj dio komunista koji je anacionalna hrvatska ljevica ili rigidna jugoslavenska desnica.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika