26.10.2011. / 15:57

Autor: Hina

Čuvari zatvorenicima "dilali" smartphone

Zatvorenici kaznionice u pokrajini Hebei doista se nisu mogli žaliti na oskudicu jer su se čuvari, uz izdašnu nagradu, trudili ispuniti im raznolike želje i dobavljali im rasne pse poput vrlo popularnih chow-chow, alkoholna pića ili smartphone kako bi mogli surfati internetom, piše u srijedu šangajski tisak.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZatvorenici kaznionice u pokrajini Hebei doista se nisu mogli žaliti na oskudicu jer su se čuvari, uz izdašnu nagradu, trudili ispuniti im raznolike želje i dobavljali im rasne pse poput vrlo popularnih chow-chow, alkoholna pića ili smartphone kako bi mogli surfati internetom, piše u srijedu šangajski tisak.

Zatvorski čuvari koji su dodatnom zaradom popravljali kućni proračun, potrudili su se nekim zatvorenicima izraditi čak i duplikate ključeva za njihove ćelije.

Istraga je otvorena tek nakon bijega jednog zatvorenika kojega su lovile stotine policajaca. Otkrilo se da su prekidi struje bili česti u toj kaznionici s 3.000 zatvorenika u gradu Shenzhou te alarmni sustav protiv bijega tada ne bi funkcionirao.

Pohlepni su čuvari uhićeni, kaznionica će biti zatvorena, a kažnjenici premješteni u drugu ustanovu.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika