26.10.2011. / 16:23

Autor: Hina

Lieberman: Abasova ostavka bi bila blagoslov

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman je u srijedu ponovno zaželio da palestinski predsjednik Mahmud Abas da ostavku, neposredno prije odvojenog susreta Izraelaca i Palestinaca s Bliskoistočnim kvartetom u Jeruzalemu.

Mahmud AbasMahmud AbasIzraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman je u srijedu ponovno zaželio da palestinski predsjednik Mahmud Abas da ostavku, neposredno prije odvojenog susreta Izraelaca i Palestinaca s Bliskoistočnim kvartetom u Jeruzalemu.

"Ostavka Mahmuda Abasa bila bi blagoslov jer on predstavlja najveću prepreku za mir", optužio je Lieberman na vojnom radiju.

"On je odlučio žrtvovati interese Palestinaca zbog vlastite računice, kako bi si osigurao mjesto u povijesti", ocijenio je šef izraelske diplomacije koji vodi nacionalističku stranku Izrael Beiteinou.

"Abas nije pouzdan, on nije mirotvorac i radi protiv Izraela na međunarodnoj sceni. Pokušao je spriječiti našu integraciju u OECD i želi predati izraelske dužnosnike međunarodnim sudovima", rekao je Lieberman.

Izrael se u svibnju 2010. pridužio Organizaciji za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD).

Abasov glasnogovornik Nabil Abu Rudeina je rekao da je svrha Liebermanovih i izjava drugih izraelskih dužnosnika protiv predsjednika Abasa uništenje mirovnog procesa i sabotiranje napora Bliskoističnog kvarteta koji se danas odvojeno sastaje s palestinskim i izraelskim predstavnicima.

Lieberman je već u ponedjeljak izrazio želju da palestinski predsjednik da ostavku. Suprotno od Liebermana, premijer Benajmin Netanyahu je više puta rekao da je spreman za susret s Abasom radi nastavka pregovora zaleđenih više od godinu dana.

Izaslanici Blikoistočnog kvarteta (SAD, EU, UN i Rusija) u srijedu će se odvojeno sastati s palestinskim i izraelskim predstavnicima u Jeruzalemu u pokušaju pokretanja mirovnog procesa.

Vezane vijesti

Abas šef prijelaznog kabineta

Abas šef prijelaznog kabineta

Predsjednik palestinske samouprave Mahmud Abas vodit će prijelaznu vladu do održavanja izbora u skladu s dogovorom postignutim između njegova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika