26.10.2011. / 16:25

Autor: Hina

Zbog mirovinske reforme tučnjava talijanskih zastupnika

Zastupnici u talijanskome parlamentu tučnjavom su u srijedu ublažili napetost zbog teških reformskih mjera.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZastupnici u talijanskome parlamentu tučnjavom su u srijedu ublažili napetost zbog teških reformskih mjera.

Najmanje dvojica zastupnika iz Sjeverne lige, članice vladajuće koalicije desnoga centra, potukla su se s članovima oporbene stranke FLI predsjednika parlamenta Gianfranca Finija. Dvojica zastupnika dohvatila su jedan drugoga za vrat, a ostali zastupnici pojurili su razdvajati ih.

Zbog tučnjave koja je izbila nakon Finijeve sarkastične primjedbe na televiziji o tome kako je supruga šefa Sjeverne lige Umberta Bossija u mirovinu otišla s 39 godina, na nekoliko je minuta prekinuta i parlamentarna sjednica.

Bossi uporno odbija i najmanji ustupak u vezi s traženjem premijera Silvija Berlusconija da se u skladu sa zahtjevima europskih čelnika izmijeni povoljan talijanski mirovinski sustav.

Berlusconi u srijedu putuje u Bruxelles s pismom namjere u kojem se najavljuju reforme što bi trebale potaknuti rast i smanjiti talijanski dug. No kritičari, među kojima su i neki vodeći talijanski bankari, kažu da su nužne čvršće i opsežnije mjere.

"Vlada klima nasilja i netolerancije", reka je Amedeo Ciccanti iz stranke centra UDC-a. "Moramo se smiriti jer Talijane ovo živcira i više nego nas".

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika