26.10.2011. / 16:55

Autor: Totalsport

Formula 1: Završetak staze u ruskom Sočiju 2014.

Većina infrastrukture će biti završena do početka Igara, ali asfaltna podloga će se na stazu navući tek u travnju 2014, izjavio je Aleksandr Ivanov, zamjenik načelnika regije Krasnodar na čijem se području nalazi i Soči

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaStaza u Sočiju, koja bi prema ugovoru s Berniejem Ecclestoneom trebala ugostiti utrke Svjetskog prvenstva u Formuli 1, trebala bi biti završena 2014. godine.

Staza na kojoj će se voziti utrke za Veliku nagradu Rusije od 2014. do 2020. godine, a troškovi izgradnje koji će biti oko 190 milona dolara, biti će završena poslije Zimskih olimpijskih igara koje se održavaju od 7. do 23. veljače 2014. godine u Sočiju, obznanili su dužnosnici zaduženi za izgradnju ovog utorka.

Staza će biti uklopljena u Olimpijski park na kojem će se održati veći dio natjecanja ZOI-a, na obali Crnog mora.

Većina infrastrukture će biti završena do početka Igara, ali asfaltna podloga će se na stazu navući tek u travnju 2014, izjavio je Aleksandr Ivanov, zamjenik načelnika regije Krasnodar na čijem se području nalazi i Soči.

Iznio je i informaciju prema kojoj će investicija koštati oko 190 miliona dolara, što je manje od 220 miliona koji su namijenjeni za izgradnju staze u američkom Austinu, gdje će se iduće godine po prvi puta voziti U.S. Grand Prix. Dužina staze u Sočiju će biti 5,9 kilometara, što je dužina istovjetna onoj staze u Silverstoneu.

Drugi zamjenik načelnika regije Krasnodar, Aleksei Agafonov, izjavio je kako će kapcitet gledališta biti istovjetan onom u australskom Melbourneu, i iznosit će 80.000 gledatelja.

Vezane vijesti

Hamiltonu VN Kanade

Hamiltonu VN Kanade

Britanski vozač Lewis Hamilton u McLarenu pobjednik je Velike nagrade Kanade, sedme utrke SP-a Formule 1 održane u Montrealu. Hamilton je sedmi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika