26.10.2011. / 17:14

Autor: Nacional.hr

113 'prigovora' na Rezoluciju o Hrvatskoj

Uloženo je čak 113 amandmana koji se većinom bave poštivanjem ljudskih i manjinskih prava te jednakošću spolova

Europski parlament raspravljao je o HrvatskojEuropski parlament raspravljao je o HrvatskojEuropski parlament raspravljao je danas o prijedlogu Rezolucije o prihvaćanju potpisivanja pristupnog ugovora s Republikom Hrvatskom. Prijedlog koji je prije tjedan dana parlamentu predstavio posebni izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izazvao je živu raspravu među zastupnicima.

Uloženo je čak 113 amandmana koji se većinom bave poštivanjem ljudskih i manjinskih prava te jednakošću spolova.

Tako parlamentarci traže detaljnu istragu nasilja nad sudionicima Parade ponosa u Splitu, povratak crkvene imovine oduzete u komunističko doba, brže procesuiranje ratnih zločina, povratak izbjeglica, rješavanje bilateralnih pitanja sa susjedima, ali i neovisnost i slobodu medija.

Da nije sve tako loše, pokazuju i amandmani u kojima su upućene pohvale Vladi zbog borbe protiv korupcije, ali i poziv drugim članicama EU da ne ograničavaju kretanje hrvatskih radnika, kad Hrvatska uđe u članstvo.

O prijedlogu Rezolucije 17. studenog će odlučivati Odbor za vanjske poslove Europskog parlamenta.

Vezane vijesti

EP protiv većeg oporezivanja dizelskog goriva

EP protiv većeg oporezivanja dizelskog goriva

Zastupnici Europskog parlamenta izjasnili su se u četvrtak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu protiv postupnog izjednačavanja poreza na dizel i… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 26.10.11. 20:57

Ovo je baš zanimljivo: "povratak crkvene imovine oduzete u komunističko doba". Kao da otkriva skrivenog igrača koji svime dirigira. Vatikan nije član EU.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika