26.10.2011. / 17:39

Autor: Hina

'O "kosturima u ormaru" ovisi hoćemo li zvati MMF'

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je u Osijeku, na novinarski upit, izjavio kako se u izbornom programu te koalicije nigdje ne spominje Međunarodni monetarni fond, jer je gospodarski program rađen na temelju dostupnih podataka, no ako se u "ormaru" krije više "kostura" nego se prikazuje, t.j. kad se otvore papiri, stvari bi, rekao je, mogle biti i drukčije.

Radimir Čačić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Radimir Čačić (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)Predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je u Osijeku, na novinarski upit, izjavio kako se u izbornom programu te koalicije nigdje ne spominje Međunarodni monetarni fond, jer je gospodarski program rađen na temelju dostupnih podataka, no ako se u "ormaru" krije više "kostura" nego se prikazuje, t.j. kad se otvore papiri, stvari bi, rekao je, mogle biti i drukčije.

Ekonomski program Kukuriku koalicije rađen je na temelju dostupnih podataka i MMF u njemu nije predviđen, što ne znači da stvari neće biti drukčije ako se u ormaru krije više kostura kakve smo otkrili 2000., a koliko ih se krije, zna premijerka Jadranka Kosor, odnosno trebala bi znati, rekao je Čačić na konferenciji za novinare u stanci skupa liberala jugoistočne Europe - LIBSEEN.

Ako je stanje u državi takvo kakvim se prikazuje, "vjerujemo da možemo vlastitim snagama prevladati krizu". Čačić je ponovio kako MMF nije opcija, što ne znači da neće biti drukčije kad se otvore papiri".

U Osijeku se održava konferencija liberala jugoistočne Europe o gospodarskoj i političkoj suradnji zemalja jugoistoka Europe - "Liberal Leaders Meeting of South Europe" koju treći put organizira Hrvatska narodna stranka - Liberalni demokrati (HNS) s LIBSEEN-om - Mrežom liberalnih stranaka jugoistočne Europe. Na konferenciji liberalnih demokrata jugoistočne Europe sa sjedištem u Osijeku sudjeluju izaslanici iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Kosova, Crne Gore, BiH, Makedonije, Turske i Grčke. LIBSEEN - Mreža liberalnih stranaka jugoistočne Europe, u članstvu ima 14 političkih stranaka liberalne ideologoije te nekoliko nevladinih udruga vođenih liberalnom idejom, istaknula je predsjednica te mreže Vesna Pusić na koferenciji za novinare u stanci konferencije.

Kako je rekla Pusić, "LIBSEEN ima oko 140 zatupnika u nacionalnim parlamentima i 12 članova Europskog parlamenta.

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, naglasio je da je u svom izlaganju predstavio program Kukuriku koalicije, s naglascima na gospodarski razvoj.

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a iz Srbije, upozorio je da su gospodarski problemi zemalja u regiji istovjetni te da se izlazi mogu i moraju naći.

Predstavnici Hrvatske, Srbije i Makedonije na konferenciji za novinare odgovorili su i na pitanje što misle o zakonu o ništetnosti, odnosno hoće li on utjecati na odnose u regiji, posebno Hrvatske i Srbije.

Vesna Pusić je rekla kako se u predizbornoj kampanji "u svakoj zemlji donose čudni zakoni", ocijenivši kako je taj zakon o ništetnosti štetan za razvoj suradnje u pravosuđu između dviju država". "Ako na idućim izborima pobijedi Kukuriku koalicija, taj će zakon biti ukinut", dodala je.

Predsjednik LDP-a Srbije Jovanović rekao je kako se zapravo u Srbiji "uopće ne pripisuje važnost tom zakonu", ocijenivši ga političkim pamfletom.

Ivan Velickovski, predsjednik makedonskog lLP-a, zauzeo se "za istinski put pomirenja u regiji" te naglasio kako se u njegovoj zemlji o tom zakonu ne raspravlja.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
22/10/11

jadno100, 26.10.11. 19:35

Cacica za premijera...


registracija
30/11/10

jato, 26.10.11. 19:58

jadno100
u Lepoglavi


registracija
30/11/10

jato, 26.10.11. 19:59

Gazimira za premijera u Lepoglavi


registracija
5/3/10

starimudrac, 26.10.11. 22:02

jato, već je skoro cijelo jato u remetincu, a ti im još vjeruješ. ti i marijo bošnjak.


registracija
9/8/09

vinko12, 27.10.11. 01:41

ima kostura u HDZ ormarima ima, ali jos od 2003, racanovih i njegovih


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 01:55

Pitanje za Kukuriku koaliciju;Hoćete li ukinuti nadzorne odbore u firmama odnosno prekinuti praksu uhljebljenja podobnika iliti svojih članova?


registracija
5/3/10

starimudrac, 27.10.11. 07:49

vinko, puštaju li na ženski odjel u remetincu i brkate babe?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika