26.10.2011. / 18:16

Autor: Hina

Život uz restoran brze hrane ne vodi u debljanje

Činjenica da živite u blizini restorana s brzom hranom ne mora značiti da ćete se debljati, vidi se iz nove američke studije provedene na više od tri tisuće ljudi.

Debljina nije povezana s blizinom restorana brze hraneDebljina nije povezana s blizinom restorana brze hraneČinjenica da živite u blizini restorana s brzom hranom ne mora značiti da ćete se debljati, vidi se iz nove američke studije provedene na više od tri tisuće ljudi.

Studija, objavljena u časopisu American Journal od Epidemiology, unosi zbrku u istraživanja jer je više prijašnjih ispitivanja otkrilo da je stopa pretilosti viša u četvrtima punima restorana brze hrane.

Najnovija studija pod vodstvom Jasona Blocka s harvardskog medicinskog fakulteta temelji se na promatranju 3113 odraslih koji su 1971. obuhvaćeni studijom o zdravlju srca i praćeni trideset godina. Nije utvrđena uvjerljiva veza između tjelesne težine ispitanika i udaljenosti od restorana brze hrane.

"Možda se ne bismo morali usredotočiti na blizinu", rekao je Block i dodao da je možda važnije proučiti zašto ljudi donose odluke koje donose u restoranima, trgovinama namirnicama i u drugih mjestima s hranom.

Vezane vijesti

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine obilježilo je Europski dan debljine okruglim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika