27.10.2011. / 10:44

Autor: Hina , Nacional.hr

Kosor optužila DORH?

Planirali su tajming širenja našeg mraka

Što se tiče DORH-a i Mladena Bajića, premijerka je ocijenila kako nije slučajno da se istrage provode u predizborno vrijeme

ArhivaArhivaPredsjednica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor je nakon potvrde o proširenju istrage u slučaju crnih fondova na HDZ kao pravnu osobu otvorila vatru na DORH i medije, upitavši se zašto iz istraga koje trebaju biti tajne stalno cure informacije.

"Kako se borimo protiv korupcije, tako ćemo tražiti i odgovore na pitanja zašto cure informacije. Odgovore ćemo - budite uvjereni, i dobiti. I zato će netko odgovarati", ustvrdila je Kosor, dodavši da Hrvatska samo tako može biti uređena pravna država.

Predizborne istražne radnje

Što se tiče DORH-a i Mladena Bajića, premijerka je ocijenila kako nije slučajno da se istrage provode u predizborno vrijeme.

"Ovaj tajming izabran je da bi se naštetilo stranci,
ali vjerujem da USKOK i DORH pošteno rade svoj posao. Dajem potporu radu Mladena Bajića2, kazala je Kosor.

Točno je da istragom ja nisam obuhvaćena, kazala je Kosor, a potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak kazao je kako ni on nije dobio obavijest da je pod istragom. I Kosor i Jarnjak iskazali su spremnost odazvati se na svaki razgovor vezan uz istragu.

Mi smo otvorili tu borbu, i pogledaj gdje je došla

Kosor je naglasila kako nalog ni za milimetar neće poljuljati odlučnost HDZ-a u borbi protiv korupcije i kriminala. "Dapače", kazala je Kosor i ponovila da je HDZ iskreno otvorio tu borbu. A, čini se da se to vraća kao bumerang, ali mi nećemo posustati", poručila je i dodala kako se stranka, ako će biti potrebno, može vratiti i "u baraku na Jarunu i početi od nule".

Naglasila je da HDZ neće posustati da se istraže sve afere vezane i uz druge stranke navodeći kao primjer aferu riječkih tržnica i spornih 149 milijuna kuna, te zašto nije pokrenuta istraga vezana i uz izjavu predsjednika HHO-a Ivana Zvonimira Čička o postojanju tajnih računa SDP-a u inozemstvu.

Nije ovo najstrašnije što se može dogoditi

"Dogodit će se što se ima dogoditi, nije najstrašnija stvar", dodala je i naglasila da je HDZ čvrsta stabilna, velika stranka, s 220 tisuća poštenih ljudi.

Stranka smo, dodala je, koja će iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka i nećemo posustati u borbi protiv korupcije.

"Svi članovi predsjedništva su spremni dati iskaze ako je potrebno o tome kako se i na koji način financirala stranka i kakva saznanja imaju o financiranju stranke", rekla je Kosor.

Nacija nam je na prvom mjestu

Poručila je kako je sve ono što je dobro za Hrvatsku i za hrvatski narod dobro i nužno za HDZ.

"I u ovom trenutku dokazujemo da su nam interesi nacije iznad stranačkih interesa", dodala je i poručila da će, dakako, postaviti pitanja zašto pravosudni sustav i istrage koje moraju biti tajne i cijeli proces uskočkih procesa nije tajan i zašto i odakle cure informacije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/3/11

poluprovokator, 27.10.11. 12:34

Što je najgore ovo stvarno više uopće nije bitno, bitno je gdje ćemo biti za godinu-dvije dana i s kojom tendencijom.
(Pomoglo bi kad bi se svom pronevjerenom novcu koji se odlio iz proračuna preko lopovluka, namještenih natječaja i sl ušlo u trag i vratilo ga na račune građana)


registracija
5/1/07

james, 27.10.11. 12:37

"nije slučajno da se istrage provode u predizborno vrijeme." , rekla je gospođa što i možda je istina i moglo bi biti veliki spin.
Ovo bi moglo istjerati HDZ-ove glasace u 100% broju na izbore.
A kakvi smo, ostali buju rekli da nemaju zakaj na izbore jer je sve već odlućeno, i evo nam još 4 godine HDZ-a


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 27.10.11. 12:55

Ne razumije ova jadna zena bas nista! Sve ovo samo na prvi dojam izgleda logicno i uvjerljivo ali se ipak nazalost radi samo o velikim zabludama i nastavku destrukcije. Gospodi ocito nije jasno da represiji jednom mora doci kraj, a to je i nista drugo njena tzv. borba protiv korupcije. Ova zena zeli apsolutnu kontrolu i vlast nad svime i svacim s cime ona dolazi u kontakt i to je sva bit njenog djelovanja i njenih ''kapaciteta'', nazalost. Ali svijet je ogroman a svemir jos nepregledniji i to podosta ljudi nikako da postane jasno, zar ne?


registracija
16/2/11

pro, 27.10.11. 13:05

Zločin ,ne trpi svjedoke.......


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 13:11

Nemogu se nikako oteti dojmu da je Kosorica rep UDB-e!Na ovaj ili onaj način.No kako god bilo da bilo,ovaj puta bi to bilo čak i poželjno. HDZ sa svim svojim budalama i zločincima, što u Vladi što u Saboru a što na ključnim pozicijama na kojima su krali do besvjesti ovu državu(podobnici u Nadzornim odborima po firmama),konačno je dosegao svoj vrhunac i urušava se u svim svojim nedjelima.Ne ugroženi od loše oporbe,nego nestaju pojedeni vlastitim zlom.Tu zadaću je morala odraditi Kosorica.Možda i najmanje kriva za sva nedjela ali sa dovoljnom moralnom odgovornošću za držanje lojtri samom vrhu onih koji su pljačkali bez pardona i bez morala.A i to je dovoljno za njenu osobnu odgovornost.Posebno je pitanje te ODGOVORNOSTI koja ne postoji u mentalnim sklopovima nijednoga političara u Hrvatskoj.Svjesno i namjerno izbacuju bilo kakvu pomisao da bi mogli biti odgovorni za svoja činjenja ili nečinjenja.To je apsurd u hrvatskoj politici i treba ozbiljno razraditi taj fenomen.Naravno da se može uvesti takav moralni kriterij i mora.U protivnom ne vidim smisao njihovoga djelovanja kroz koja ni za šta nikada nisu odgovorni.Gubitak izbora nije dovoljna kazna.Naročito ne kod ovakvog stubokog propadanja države i njenog namjernog uništenja.


registracija
17/6/05

torpedo, 27.10.11. 13:19

Najjadnije od svega je sto HDZ i njena predsjednica (kojoj je HDZ financirao predsjednicku kampanju iz ukradenih sredstava) kontinuirano pokusava relativizirati turbo kradju koju su pocinili upravo njeni dojucerasnji suradnici, sa nekakvim fantomskiim racunima opozicijie u inozemstvu na temelju izjave nekog tipa i bez ikakvih dokaza.

Dokazi protiv HDZ-a su se namnozili ko virusna infekcija.
Tu vise antibiotici ne pomazu. Jedini lijek je karantena i onda tko prezivi - prezivi (politicki naravno).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika