27.10.2011. / 11:56

Autor: Totalsport

Carling Cup: City lakoćom u četvrtfinale

Najtežim su se putem do četvrtfinala "dogurali" Blakburn i Chelsea

Edin Džeko Edin Džeko Edin Džeko nakon Old Trafforda i Manchester Uniteda ponovo je bio dvostruki strijelac. Ovaj put u visokoj pobjedi Cityja kod Wolverhamptona (5-2) u utakmici osmine finala Carling Cupa.

Znajući da igraju s Wolverhamptonom i "nebitnu" utakmicu Carling Cupa, trener Cityja Roberto Mancini izveo je miješani sastav, pa su se tako u prvoj postavi našli i golman Costel Pantilimon, mladi Crnogorac Stefan Savić, Nigel de Jong, Abdul Razak, Talijan Luca Scapuzzi. Od prve minute igrao je i bh. reprezentativni napadač Edin Džeko, koji je opet briljirao.

Bolje je utakmicu otvorio domaći sastav, koji je preko srbijanskog reprezentativca Nenada Milijaša u 18. minuti poveo s 1-0. Raspali su se "vukovi" u razmaku od tri minute. Nasri, Johnson i Džeko tresli su mrežu nizozemskog golmana Dorusa de Vriesa, koji je usput i sam sebi zabio gol u 50. minuti. Na 5-1 povisio je svojim drugim golom Džeko u 64. minuti, a visok poraz Wolvesima je ublažio Jamie O'Hara u 65.

Liverpool je preokretom došao do slavlja na Britannia stadionu. Jones je doveo Stoke u prednost poslije 44 minute igre, a u nastavku je raspoloženi Suarez s dva gola okrenuo rezultat u korist "redsa".

Najtežim su se putem do četvrtfinala "dogurali" Blakburn i Chelsea. Plavci su nakon poraza od QPR-a u prvenstvu imali još jedan zahtjevan zadatak. Gostovali su na Goodison Parku, no unatoč protivniku kakav je Everton, trener Andres Villas-Boas odlučio je na klupi ostaviti Juana Matu, Fernanda Torresa, Petra Čecha, Franka Lamparda.

Na odmor se otišlo s prednošću gostiju iz Londona, kojima je vodstvo donio Salomon Kalou u 38. minuti. U 58. minuti problemi za Chelsea. Ross Turbnull je dobio crveni karton, pa je Villas-Boas morao u igru poslati Petra Čecha, češkog golmana kojeg je planirao odmoriti. Sedam minuta prije kraja utakmice Evertonovi su se napadi isplatili. Louis Saha je matirao Čecha i odveo susret u dodatnih pola sata.

U 107. minuti Drenthe je morao pod tuš kod "karamela", a rezervist Daniel Sturridge u 116. minuti trese mrežu liverpulskog sastava za prolaz Chelseaja.

Čak sedam golova postignuto je na Ewood Parku, od čega četiri u regularnom dijelu susreta. Rochina i Yakubu pogađali su u 5. i 64. minuti za domaći Blackburn, te je malo ko očekivao da će se Newcastle vratiti u igru. No, kada se to najmanje očekivalo, u samoj završnici, Guthrie i Cabaye zabijaju za novih pola sata. U produžecima su, ipak, bili uspješniji Roversi. Pedersen je najprije opet doveo Blackburn u vodstvo, Lovenrkands je poravnao iz penala sedam minuta kasnije, a Givet pogodio za konačnih 4:3 u trenucima kada su se mnogi već spremali na jedanaesterce.


Carling Cup, osmina finala:

Stoke - Liverpool 1-2 (Jones 44/ Suarez 54, 85)

Wolverhampton - Manchester City 2-5 (Milijaš 18, O'Hara 65/ Johnson 37, Nasri 39, Džeko 40, 64, De Vries 50-ag)

Blackburn - Newcastle 4-3 (2-2), produžeci (Rochina 5, Yakubu 64 - penal, Pedersen 99, Givet 120/ Guthrie 90, Cabaye 90, Lovenkrands 106))

Everton - Chelsea 1-2 (1-1), produžeci (Saha 86/ Kalou 38, Sturridge 116)

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika