27.10.2011. / 14:24

Autor: Nacional.hr

Rekordan broj putnika u Zračnoj luci Zagreb

Dvomilijunti putnik Zračne luke Zagreb ostvaren je 48 dana ranije u odnosu na 2010. godinu

Zračna luka Zagreb bilježi porast putnikaZračna luka Zagreb bilježi porast putnikaDvomilijunti putnik Zračne luke Zagreb ove godine prijavljen je na šalter za registraciju putnika i to na letu Turkish Airlines za Istambul, čak 48 dana ranije nego 2010. godine te gotovo mjesec dana prije nego rekordne 2008. godine kada je dvomilijunti putnik zabilježen 24. studenog.

Dvomilijunta putnica Zračne luke Zagreb u 2011. godini je Diana Gelb koja je posebno i nagrađena. Dobila je bon u vrijednosti 200 eura iskoristiv u Duty Free Shop-u Zračne luke Zagreb te ručak za četiri osobe u restoranu "Faust Vrančić" u Zračnoj luci Zagreb. Nagradu zrakoplovnog prijevoznika Turkish Airlinesa, dvije povratne karte na relaciji Zagreb-Istanbul, uručio je direktor predstavništva Turkish Airlinesa u Zagrebu Hakan Yilmaz.

Zračna luka Zagreb ove godine bilježi dobre poslovne rezultate. Primjerice povećan je promet za 14 posto, a ukupni prihodi u prvih devet mjeseci viši su za 7 posto u odnosu na godinu ranije. Dobit je rasla još po većoj stopi, te je u prvih devet mjeseci 2011 godine iznosila 44,5 milijuna kuna što je porast od 31,8% u odnosu na dobit od 33,8 milijuna kuna u istom razdoblju prethodne godine.

Sve bolji poslovni rezultati Zračne luke Zagreb, i značajan rast prometa čini Zračnu luku Zagreb dodatno atraktivnom za potencijalne komercijalne opslužitelje zrakoplova, jer su s današnjim danom i formalno ispunjeni uvjeti za pojavu drugog pružatelja zemaljskih usluga, sukladno Europskoj direktivi br.96/67 koja je na snazi i u Republici Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Vlada je nakon godinu i pol dana natječajne procedure prošli tjedan konačno potpisala koncesijski ugovor za Zračnu luku Zagreb s jedinim ponuđačem -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika