27.10.2011. / 15:51

Autor: Nacional.hr

Šeks pir

Kada su ga novinari pokušali upitati za pojašnjenje, u svom im je stilu odbrusio da poslušaju fonograme, pa "će vidjeti"

Vladimir ŠeksVladimir ŠeksIako je do kraja službenog zasjedanja Sabora ostao još jedan cijeli radni dan, potporedsjednik Vladimir Šeks odlučio je od hrvatskog parlamenta napraviti svoj cirkus.

Naime, zastupnici u Saboru trebali su danas završiti s raspravama i sutra točno u podne održati posljednje glasovanje. No, na dnevnom redu našao se i prijedlog Zakona o vodama, koji je tamo osvanuo mimo procedure.

Vlada je dotični Zakon u Sabor poslala nakon burne rasprave između ministra Pankretića i potpredsjednika Uzelca. Kako rasprava i glasovanje o tom zakonu nije bila uvrštena u dnevni red Sabora, trebalo je promijeniti dnevni red, a za to je potreban kvorum, odosno 77 zastupnika. Kako je već poznato, oporba odbija sudjelovati u radu Sabora, pa je nemoguće skupiti kvorum za donošenje odluke o promjeni dnevnog reda.

Uz sve to, Zakon o vodama, prema saborskoj web stranici, ipak se našao na dnevnom redu. A da bi stvar bila još bolja, navedeno je i kako je prijedlog raspravljen.

Kako je tom činjenicom saborski web zbunio ne samo novinare, već i zastupnike, HDSSB-ov Boro Grubišić na kraju zasjedanja upitao je Šeksa o čemu se radi.

Šeks je svojim odgovorom da je Zakon o vodama raspravljen šokirao i zastupnike i medije.

Problem je što se na saborskim stranicama navodi i da je u raspravu uvršten Zakon o vodama koji je predložio HSP-ovac Daniel Srb, a fonogrami pokazuju kako se o tom prijedlogu zakona otvorila rasprava. No, na webu Sabora nema nikakve naznake da se o tom Zakonu raspravljalo.

Šeks je, očito iznerviran Grubišićevim pitanjem, naglo prekinuo sjednicu koja je trebala trajati do poslije podneva i tako naprasno završio zasjedanje Sabora.

Kada su ga novinari pokušali upitati za pojašnjenje, u svom im je stilu odbrusio da poslušaju fonograme, pa "će vidjeti".

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 27.10.11. 16:08

GOVNO


registracija
17/6/05

torpedo, 27.10.11. 16:23

Bahatosti nikad kraja...


registracija
25/12/09

trta333, 27.10.11. 16:28

Eto došao je i kraj starom udbašu i doušniku.Cijeli život je pio i mutio,tako da je i zaslužio ovakav kraj.Ali još to nije sve.Tek sada dolaze na naplatu računi,a koji nisu mogli biti naplaćeni,zato što se krio iza države i imuniteta.E sada dolazi na red osiječki slučaj počev od Rajhel Kira do egzekucija nad Srbima.Pa onda djelatnost u HDZ-u i Saboru.A za Glavaša da i ne govorim.Puno mu se skupilo,pa ću mu biti jako teško nositi ovoliko breme.


registracija
17/6/05

torpedo, 27.10.11. 16:57

Treba mu skinuti imunitet, i dati otkaz iz Sabora jer ne radi POSTENO svoj posao, vec mulja.


registracija
16/9/11

Brkoni, 27.10.11. 17:01

@ nosonja
potpisujem


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 18:06

Istjerao je Burića iz Sabora zbog neprimjerenog vrijeđanja i govora!?Na stranu Burićevo ponašanje i moralnost ali je on jedan od rijetkih koji im nije dao disati i u lice im pred svima rekao što mnogi misle ali nemaju prilike reći.Doslovce je zastupao sve nas koji nemamo priliku lopovima reći glasno da to upravo jesu.Saborski zastupnik koji je ispunio svrhu.Barem što se toga tiče.Ostalo djelovanje i načini,će pokazati da li griješi ili ima pravo(glede Glavaša i uvrštavanja na sve glas.liste).Jest da je zakon nedorečen i da su iskoristili Šeksove glupe promašaje pri pisanju zakona,ali nisu oni krivi zbog propusta samoga Šeksa(i ekipe zakonopisaca).


registracija
30/9/09

davor12345, 27.10.11. 18:41

Živio HDSSB, najpoštenija stranka državotvornih Hrvata!


registracija
30/9/09

davor12345, 27.10.11. 18:44

Dole komunjare!


registracija
30/9/09

davor12345, 27.10.11. 18:44

Još dolije stare komunjare!


registracija
12/12/10

112131, 27.10.11. 19:12

Bože kada ćemo prestati gledati i slušati ovog odvratnog lika, bezobraznog, pijandura jedna. Ma još će on doći na tapet.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 27.10.11. 19:32

Pa sada je sve doslo na vidjelo da kad se govori o komunjarama da se misli na naHDZ jer tamo su otisli oni a ne Racan ? Tko drugi ima putra na glavi pa izlazi na sunce? Seks i klika!Naravno


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 20:00

APSITE ovu vucibatinu.


registracija
21/2/11

skyway, 27.10.11. 20:04

Da i nema drugih nepodopstina nego samo Vladimira Seksa svih ovih dvadeset godina, dovoljno je da covjek poludi. Fuj drzave u kojoj je koslaper, lazljivac, ubojica i pijanac netko i nesto. To se moglo dogoditi samo u tudjmaniji zemlji dembeliji.


registracija
24/7/11

mrvek, 27.10.11. 20:28

Ne volim HDSSB jer su potekli od HDZ-a ali Buriću i ostalima svaka čast jer u saboru govore ono što bi svaki normalan građanin Hrvatske rekao tim crnotorbarima.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 20:56

Kad padne zločinački hrvatki HDZ, na redu je bosanskohercegovački zločinački HDZ, koji od 1992. g. vodi rat protiv Bosne i Hercegovine, a sve uz pomoć i podršku Tuđmanovih sljedbrnika. Kako kažu:" Ničija nije do zore gorjela", dugo su bili žarili i palili, dugo su krali i uživali u bogatstvu. Sve je došlo na naplatu. Hrvatska je pravna država i to je u noj moguće, pravna je zahvaljujući moralnim ljudima, a ne korumpiranoj i zločinačkoj HDZ-ovskoj Vladi.
Čekamo trenutak kad će se sindrom "pravne države" preliti i u druge balkanske države, jer na Balkanu, a naročito u bivšoj Jugoslaviji, na vlasti su sve sami zločinci i kriminalci.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 21:06

ZAŠTO KOSOR-ŠEKSOM PLAN DA ZA SVU KORUPCIJU U HDZ-u ODGOVARA DR.SANADER

Razlog neuspjeha ovog plana je jednostavan. Omjer krivnje – to je glavni razlog. Kad okrenete pješčani sat naopako ono štp odmah u početku u par sekundi iscuri je Sanaderova odgovornost a onaj veliki preostali dio (od preko 80% pijeska) je odgovornost HDZ. Dakle da je odgovornost pola-pola ili 60 prema 40 HDZ još bi bilo nade da se sve na Sanadera natovari no kako je njegova odgovornost desetak posto dakle više u smislu da je trebao bolje možda nadzirati, kontrolirati a manje vjerovati svojim stranačkim tijelima te dakle iako je postupio zakonito i nije kriv formalno za odgovornost stranačkih tijela uključujući i ona koja se odnose na financije ipak ga se može prozivati i pritiskati da barem svjedoči protiv krivaca ali ga je besmileno kazneno goniti jer kad bi Sud usvojio tu razinu onda bi baš svaki čelnik svake naše stranke završio u zatoru uključujujći i Jamba (koji dakle javno i priznaje ovaj mali dio koji se može tolerirati i ne smatrati kaznenim djelom) i druge samostalne političke subjekte.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 27.10.11. 21:15

Gotovo je, gotovo! Gotovo je, gotovo! Više nema nikakve sumnje.Može Jaca prdoklačiti što hoće, ali nisu predmet USKOK- ove istrage druge stranke, nego HDZ. A da se nije potpuno pogubila, jest. Da ima argumenata za obranu, onda bi medije molila da prenose uživo. Ovako se mafijaškim zakonom šutnje, panično pokušava nemoguće: spriječiti istinu da u svoj svojoj neugodnosti dođe na vidjelo. Nije slučajno da je USKOK, po nalogu izvana, tempirao događaje baš mjesec dana prije izbora. To može značiti samo jedno: HDZ-u će izlazak na parlamentarne izbore biti onemogućen, što je i logično: kriminalcima nije mjesto na izbornim listama, nego u zatvoru. Ono što zabrinjava jest činjenica da USKOK istražuje isključivo imovinske delikte, zloupotrebe i falsifikate HDZ-a, a ne i protivdržavni terorizam, kojim se bave punih 20 godina. Tu nešto nije u skladu s ustavnim odredbama o državnom odvjetništvu, jer je vrlo sumnjivo da DORH godinama odbija priznati činjenice i dokaze o protivdržavnom terorizmu, a sada odjednom cilja na imovinske delikte.Da su stvari čiste, onda bi istraga bila završena davno prije, a sudski postupak protiv HDZ-a već pravomoćno okončan. Međutim i ovako je očigledno da se mafiji ne smije dopustiti izlazak na izbore, jer bi time izborni proces bio neligitiman i kriminalan. Mafiji treba oduzeti opljačkano, staviti ih u ustavne okvire, suditi, pa tek potom raspisati parlamentarne izbore. Hrvatskoj je sasvim dovoljno iskustvo od dva pokradena parlamentarna izbora. Ne treba nam treći. Ali, da bi se izborna prevara spriječila treći put, treba se za pomoć obratiti EU. Naime, ona je odgovorna za nastalu situaciju u Hrvatskoj, više od domaćih mafijaša. Držala im je svijeću i s njima navodno pregovarala. Ne pitajući hrvatske građane ništa, već ih stavljajući pred gotov čin. Suprotno ustavnim odredbama.


registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 23:25

Uzde su izmakle iz ruku gospodaru Hrvatske-Franji Gregoriću


registracija
22/10/11

jadno100, 28.10.11. 07:53

odjebi pijanduro dosta je vise..."nicija nije do zore sjala...."
Po ovoj spodobi se vidi tko nam je u zadnjih 20g vodio drzavu.
RH je nastala na trulim temeljima i to se moralo kad-tad urusiti.


registracija
23/10/11

Bozidar1, 28.10.11. 13:17

Ako hrvati pokleknu i dozvole rusenje Hrvatske, onda ce kojekakove "Srebrenice" , "Blajburzi" biti nasa nova buducnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika