27.10.2011. / 16:20

Autor: Hina

'Svi ćemo znati što su činjenice i što je istina'

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić danas je, upitan od novinara da komentira to što je protiv HDZ-a kao pravne osobe pokrenuta istraga, izjavio kako je to pitanje pravosuđa i istraga.

Josip FriščićJosip FriščićPredsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić danas je, upitan od novinara da komentira to što je protiv HDZ-a kao pravne osobe pokrenuta istraga, izjavio kako je to pitanje pravosuđa i istraga.

Upitan od novinara nakon predstavljanja izbornog programa HSS-a u Novinarskom domu je li imao pravu sliku s kime je HSS zapravo u koaliciji i je li mu žao što je u toj koaliciji ostao do kraja, Friščić je odgovorio da se HSS u vladajućoj koaliciji zalagao za realizaciju određenih programa i, kako je rekao, stvaranje uvjeta da u državi ne nastupi stanje kaosa, da kriza ne poluči one efekte koje je polučila u nekim drugim državama.

"Kada je riječ o tome što se događalo i što je netko radio u nekoj drugoj stranci, najbolji odgovor na to je da njihovi dužnosnici, kada se očituju, u pravilu govore da nisu znali. A tko je što znao i koliko, to je proces vezan uz pravosuđe, uz istrage. Nije dobro tu biti onaj koji nešto nagađa. Svi ćemo na kraju krajeva znati što su to činjenice, što je istina", istaknuo je Friščić.

Na pitanje novinara je li, s obzirom na sve što se događa vezano uz HDZ ta stranka i dalje potencijalan HSS-ov koalicijski partner, Friščić je odgovorio da su oni danas jasno predstavili svoj program i dodao da su i prije četiri godine rekli da se za partnera odlučuju ako je spreman raditi na tragu i u skladu s HSS-ovim programskim načelima. "To nam ostaje i za buduće", poručio je Friščić.

Govoreći o mogućoj koaliciji sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem u I. izbornoj jedinici i o tome da bi Bandić u toj izbornoj jedinici bio nositelj HSS-ove liste, Friščić je potvrdio da je koordinator HSS-a iz te izborne jedinice razgovarao s Bandićem. "Do Predsjedništva HSS-a to još uvijek nije došlo, a jesu li se oni i programski uskladili ili je bio razgovor samo o listama to ćemo tek čuti na sjednici Predsjedništva HSS-a", dodao je i ponovio kako je za HSS najbitnije kako "netko gleda na pojedine odrednica HSS-ova programa, a tek onda možemo i govoriti o jačanju partnerskih veza".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
16/9/11

Brkoni, 27.10.11. 17:03

HSS = hrvatska suvisna stranka


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika