27.10.2011. / 22:27

Autor: Hina

Hypo povratio 60 mil. eura Zagorčevih kredita

Koruška Hypo Alpe Adria banka uspjela je dobiti nazad skoro 60 milijuna eura kredita koje je dala bivšem pomoćniku hrvatskog ministra obrane Vladimiru Zagorcu, izvijestio je u četvrtak u svom internetskom izdanju austrijski list Kurier.

Vladimir ZagorecVladimir ZagorecKoruška Hypo Alpe Adria banka uspjela je dobiti nazad skoro 60 milijuna eura kredita koje je dala bivšem pomoćniku hrvatskog ministra obrane Vladimiru Zagorcu, izvijestio je u četvrtak u svom internetskom izdanju austrijski list Kurier.

U Liechtensteinu su pronađeni Zagorčevi računi na kojima je bilo 16,5 milijuna eura koji su bili zamrznuti, ali su ih na zamolbu austrijskih vlasti lihtenštanjske vlasti odmrzle te su doznačene Hypo Alpe Adria banci.

Radilo se o kreditima koje je Hypo odobrio Zagorcu koji je namjeravao tim novcem kupovati nekretnine u Hrvatskoj i dalje ih razvijati, piše Kurier.

Riješena su i dva velika kredita Zagorčevoj bečkoj tvrtki Aktor koja se bavila nekretninama. Kako piše Kurier, bivši general je pronašao kupca za te dvije nekretnine te da su ugovori o prodaji s tvrtkom Immovate već potpisani.

Hypo je svoje kredite za obje nekretnine u iznosu od 43 milijuna eura dobio nazad, piše Kurier.

Hypo je dobio i 500.000 eura od svojega bivšeg predsjednika uprave Wolfganga Kulterera koji je tim iznosom 2008. jamčio jedan kredit za projekte u Hrvatskoj. Kredit je u međuvremenu postao nenaplativ tako da je banka zaprijetila sudski naplatiti Kultererovu jamčevinu pa ju je on uplatio.

Zagorec izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je 2000., odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane, iz sefa ministarstva odnio torbu s draguljima.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 27.10.11. 23:30

U stvari mene jako zanima čija je to lova ui Hypo banci?Ima velikih naznaka da se radi o hrvatskom novcu kao i srpskom.Hrvatska-Srbija (Tuđman-Milošević)fifti-fifti.Možda se jednom dozna prava istina.No smatram da će bolje novi vlasnici love čuvati tajnu nego što će zainteresirani istražćitelji iz Hrvatske i Srbije moći dokazati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika