28.10.2011. / 12:01

Autor: Hina , Nacional.hr

'Popustilo Sanaderovo zdravstveno stanje'

Bivši premijer Ivo Sanader danas će, nakon što mu je odgođeno suđenje zbog zdravstvenih tegoba, biti hospitaliziran u bolnici Rebro, najavila je jedna od njegovih braniteljica Jadranka Sloković koja tvrdi da obrana nije ništa odugovlačila.

Ivo Sanader (Foto: O. Moskaljov)Ivo Sanader (Foto: O. Moskaljov)Bivši premijer Ivo Sanader danas će, nakon što mu je odgođeno suđenje zbog zdravstvenih tegoba, biti hospitaliziran u bolnici Rebro, najavila je jedna od njegovih braniteljica Jadranka Sloković koja tvrdi da obrana nije ništa odugovlačila.

On ima određenih srčanih tegoba već dulje vrijeme i pregledan je 5. rujna i tad mu je indicirana koronografija kao mjera kojom bi se trebali izvesti određeni zahvati na srcu, rekla je Sloković nakon ročišta na kojem je sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda uvažilo mišljenje sudskih vještaka da bivši premijer trenutno nije sposoban za suđenje.

Upitana zašto Sanader nije napravio pregled ranije, a što ga je pitao i sudac Ivan Turudić, odvjetnica Sloković je odgovorila kako se Sanader tada nije osjećao kritično, ali da se u posljednja dva tjedna žali na konstantne bolove u prsima, o čemu je obavijestio zatvorsku Upravu i zatvorskog liječnika.

"Mi smo u nekoliko navrata u pritvoru intervenirali da ga se odvede na taj pregled, ali taj pregled je zakazan tek jučer popodne", objasnila je.

Ustvrdila je da nije bila njegova namjera ni namjera branitelja da se taj pregled i pretraga obave tako kasno, neposredno prije rasprave.

Iz liječničke dokumentacije, kazala je, vidljivo je da je za danas naložena hospitalizacija.

"To nije nešto na što smo mi mogli utjecati. Naš je stav da su ti pregledi mogli biti obavljeni bitno ranije i vjerojatno ne ugroziti početak ove rasprave", dodala je te napomenula da oni nisu liječnici pa nisu mogli znati o čemu se tu radi.

Upitana je li se Sanaderovo stanje pogoršalo nakon što je čuo za istragu nad HDZ-om zbog crnog fonda rekla je: "To vi špekulirate, mi ne možemo špekulirati na taj način".

Neosporno je međutim, kazala je, da je njihov branjenik izložen jakom stresu koji se pojačava iz tjedna u tjedan kako se približava suđenje.

Ustvrdila je kako to ne znači da se Sanader toga boji, ali, "na sve to reagira".

"On ima puno posla, pritisak je ogroman i njegovo zdravstveno stanje koje nije sjajno, očito je popustilo", ustvrdila je Sloković te naglasila da je obrana ranije pokušala upozoriti suca istrage da nisu obavljene pretrage koje Sanader traži.

Na opasku suca kako je Sanader prije mogao obaviti pregled, kazala je kako se ne može govoriti o odugovlačenju postupka jer je Sanader 5 dana prije tražio liječnički pregled.

"On nije tražio da bude hospitaliziran, tražio je da ga pregleda kardiolog, ako na to treba čekati pet dana, onda to nije njegov problem, nego uprave zatvora i suca istrage kojem smo rekli da se ne obavlja pregled koji je zakazan", zaključila je.

Rekla je i da jučer nisu imali vremena razgovarati sa Sanaderom o istrazi protiv HDZ-a jer su se spremali za uvodne riječi.

Upitana je li moguće da nije znao da će biti doveden na sud kazala je da mu je bilo rečeno da ide na pregled u bolnicu i da će danas biti tamo hospitaliziran.

Drugi Sanaderov branitelj Čedo Prodanović je na upit hoće li njihov branjenik biti sposoban za nastavka suđenja, zakazan za 3. studenoga, odgovorio riječima "nismo proroci".

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 28.10.11. 12:17

Već sam se počeo pitati kako je nebjerovatno da je sazidan isključivo od dreka.Bez osjećaja i emocija.No,pravi čovjek od krvi i mesa nemože sve ovo otrpiti bez posljedica.Kako Hrvati nemaju pravni način za uklanjanje ovakvih protuha,postoji pravda koja stiže nama nepoznatim putevima.Važno je da stiže zaslužne.Providnost je uklonila Tuđmana i Šuška,vjerujem da će se pobrinuti i za Sanadera.On je svoju misiju na Zemlji završio u ovom životu.


registracija
2/6/11

stereo, 28.10.11. 12:51

Tako je fluid i navjerovatno je to da svi ti 'ljudi' na zlu glasu i pod istragama potječu iz iste stranke, a ona melje li ga melje kao da je najmanje u vatrogasnom savezu i sl.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 28.10.11. 14:33

Jedan kaže da Sanaderu nisu stavili lisice da ih nebi ukrao ! Toliko o HDZ-u i njegovom članstvu !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika