28.10.2011. / 12:55

Autor: Totalsport

NHL liga: Prvi poraz Washington Capitalsa

Montreal Canadiensi nanijeli su braniteljima naslova Boston Bruinsima i šesti ovosezonski poraz savladavši ih na njihovom ledu s 2-1

Igrači Washington CapitalsaIgrači Washington CapitalsaNakon 11 odigranih utakmica najjače hokejaške lige svijeta (NHL) u noći s četvrtka na petak više nema neporaženih momčadi. Washington Capitalsi pokleknuli su po prvi puta ove sezone i to protiv Edmontona.

Jordan Eberle upisao je pogodak i asistenciju, a vratar Nikolaj Kabibulin obranio je 34 udarca hokejaša Washingtona za veliko slavlje Edmonton Oilersa i treću pobjedu u nizu. Momčad Washingtona je bila samo jedna od 10 u povijesti NHL-a kojoj je uspjelo krenuti u sezonu sa 7-0. Iako su Capitalsi poveli preko Karla Alznera u prvoj trećini nisu uspjeli do kraja sačuvati prednost i upisati osmu pobjedu sezone.

Winnipeg Jetsi su kao gosti bili bolji od domaćina Philadelphije Flyersa sa nevjerojatnih i nesvakidašnjih 9-8. Andrew Ladd bio je strijelac pobjedničkog pogotka 66 sekundi prije kraja posljednje trećine. Čak 15 različitih igrača obiju momčadi upisalo se u strijelce. Ovo je, iako je sezona tek krenula, trenutni rekord u dosadašnjem djelu prvenstva po postignutim, ali i po primljenim pogocima. Jetsi su uz to izjednačili klupski rekord po broju pogodaka na jednoj utakmici (17).

Toronto Maple Leafsi pokvarili su New York Rangersima dugoočekivani povratak u renoviranu dvoranu Madison Square Gardena savladavši ih 4-2. Rangersi su prvih sedam utakmica sezone igrali isključivo u gostima zbog radova na dvorani. U tih sedam utakmica upisali su tri pobjede, dva poraza u regularnom djelu utakmice i dva poraza nakon produžetaka.

Montreal Canadiensi nanijeli su braniteljima naslova Boston Bruinsima i šesti ovosezonski poraz savladavši ih na njihovom ledu s 2-1. Bio je to susret dobro znanih rivala koji su u 1. kolu play-offa prošle sezone odigrali seriju od sedam utakmica za pamćenje, u kojoj je Boston izašao kao pobjednik, te na kraju uzeo i naslov pobjednika Stanley Cupa, šestog u svojoj povijesti. Ni 33 obrane Tima Thomasa nisu pomogle Bruinsima da izbjegnu treći poraz u posljednja četiri susreta.

NHL liga, četvrtak, rezultati:

Pittsburgh - NY Islanders 3-2 (penali)

Philadelphia - Winnipeg 8-9

Boston - Montreal 1-2

Buffalo - Columbus 4-2

NY Rangers - Toronto 1-3

Minnesota - Anaheim 3-2

Ottawa - Florida 4-3

Nashville - Tampa Bay 5-3

Edmonton - Washington 2-1

Dallas - Los Angeles 3-5

Phoenix - New Jersey 5-3

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika