28.10.2011. / 13:42

Autor: Dean Sinovčić

Manchester City mora prepoloviti kaznu Tevezu

Prema odluci PFA, Tevez se odbio zagrijati, ali ne i ući u igru. Manchester City morao se povinovati odluci PFA te preinačena kazna sada iznosi 396 tisuća funti, odnosno dvotjedna Tevezova kazna

ArhivaArhivaManchester City prisiljen je smanjiti, odnosno prepoloviti, kaznu svom nogometašu Carlosu Tevezu koji je prije mjesec dana odbio ući u drugom poluvremenu u igru na utakmici Lige oprvaka između Bayerna i Manchester Cityja. Kako svaku kaznu nogometašu koja je veća od dvotjedne plaće u Engleskoj mora odobriti Udruga profesionalnih nogometaša (PFA - Professional Footballers Association) tako su čelnici Manchester Cityja dan nakon utakmice protiv Bayerna obavijestili PFA kako će kazna za Teveza biti drakonska te se, navodno, Graham Tylor, predsjednik PFA, složio s time.

Stoga je City kaznio Teveza sa četiri tjedne plaće, što znači gotovo 800 tisuća funti. Međutim, jučer (četvrtak) je došlo do obrata te je PFA obavijestio Manchester City kako Tevez nije kriv za ono za što ga se optužuje, a to je odbijanje da uđe u igru. Prema odluci PFA, Tevez se odbio zagrijati, ali ne i ući u igru. Manchester City morao se povinovati odluci PFA te preinačena kazna sada iznosi 396 tisuća funti, odnosno dvotjedna Tevezova kazna.

Ujedno, pala je u vodu i ideja da se Tevez kazni neigranjem za klub. Po pravilima FIFA, igrač koji odigra manje od 10 posto utakmica u sezoni, ima pravo raskinuti ugovor i napustiti klub bez odštete, a namjera Cityja bila je prodati ga za ne manje od 40 milijuna funti.

Vezane vijesti

Manchester City otpustio Hargreavesa

Manchester City otpustio Hargreavesa

Bivši engleski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Owen Hargreaves, dobio je od Manchester Cityja slobodne ruke za pronalazak novog kluba, jer mu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika