28.10.2011. / 14:17

Autor: Hina

HDZ BiH: Nismo dobili ništa iz "crnih fondova"

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine u petak je opovrgnula tvrdnje kako je iz "crnih fondova" u Hrvatskoj financirana i ta stranka.

Jadranka Kosor i Dragan ČovićJadranka Kosor i Dragan ČovićHrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine u petak je opovrgnula tvrdnje kako je iz "crnih fondova" u Hrvatskoj financirana i ta stranka.

"HDZ BiH kategorički odbacuje ovaj neistinit i netočan navod uz konstataciju kako u zadnjih deset godina niti jedna kuna nije došla u HDZ BiH iz Republike Hrvatske", priopćeno je iz središnjice stranke.

HDZ BiH reagirao je na napise u nekim hrvatskim medijima kako je iz "crnih fondova" kroz koje je za HDZ osigurano 32 milijuna kuna, svota od 1,2 milijuna kuna bila namijenjena stranci HDZ BiH.

"Ovo nije prvi slučaj da se, greškom ili ne, HDZ BiH stavlja u kontekst financiranja iz 'crnih fondova' HDZ Republike Hrvatske", stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

Iz bosanskohercegovačkog HDZ-a sugeriraju kako je rječ o "zlonamjernoj konstrukciji koja radi nekih interesa želi uvući HDZ BiH u ove nečasne radnje".

U Mostaru vjeruju da će pravosudna tijela Republike Hrvatske do kraja razotkriti kome su i kako išla sredstva iz "crnih fondova".

Afera povezana s protuzakonitim financiranjem HDZ-a i pokretanje istrage o tome u petak je privukla znatnu pozornost medija u BiH, no bez posebnih komentara.

Mediji uglavnom prenose izjave predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor te čelnika drugih političkih stranaka.

U naslovima novinskih izvješća uglavnom se ističe kako je riječ o vjerojatno dosad najtežem udarcu za HDZ.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
17/4/11

DONDON, 28.10.11. 16:22

Oni i ne poznaju drugi oblik financiranja, pa je to njima sasvim normalno - legalno i ilegalno, crno i još crnje, ... samo da pristiže.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika