28.10.2011. / 14:40

Autor: Nacional.hr

Raspušten Sabor, kreće kampanja

Zanimljivo je kako je protiv raspuštanja Sabora bio samo jedan zastupnik, Nazif Memedi, dok je Dragan Vukić bio suzdržan

Luka BebićLuka Bebić"Dame i gospodo, zahvaljujem na suradnji", riječi su kojima je predsjednik Sabora Luka Bebić i službeno raspustio ovaj saziv Sabora te time omogućio raspisivanje parlamentarnih izbora.

"Suradnja je nekad bila ugodna, nekad manje ugodna, ali je bila kontinuirana. Svima, bez obzira na dresove i boje, želim dobro zdravlje i da vam se ispuni ono što želite", rekao je Bebić i pozdravio se od aktivne političke karijere. Podsjetimo, još je u kolovozu najavio kako će otići u mirovinu. Među prvima su mu došli čestitati "ljuti protivnici", Zoran Milanović i Milanka Opačić.

Posljednja sjednica Sabora nešto je kasnila jer je Bebić zaključio kako nema kvorum. Zaprijetio je kako, u nedostatku kvoruma, Sabor nastavlja s radom do siječnja 2012. godine, nakon čega su u sabornicu ušli i oporbeni zastupnici.

Zanimljivo je kako je protiv raspuštanja Sabora bio samo jedan zastupnik, Nazif Memedi, dok je Dragan Vukić bio suzdržan.

Nakon raspuštanja Sabora, Luki Bebiću organiziran je oproštaj u dvorani Ante Starčević, gdje je svečano njegov portret obješen na zid na kojem stoje portreti ostalih predsjednika Sabora.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika