28.10.2011. / 14:54

Autor: Hina

'HDZ ulazi u ring s dvije razbijene arkade'

Nositelj liste HSLS-a za IX. predizbornu jedinicu Dražen Budiša izjavio je danas u Šibeniku kako se svaka stranka i pojedinac moraju suočiti s novim okolnostima funkcioniranja pravne države, što, napomenuo je, nije bila karakteristika ovog tužiteljstva u cijelom proteklom razdoblju.

Dražen Budiša (Foto: Filip Brala/PIXSELL)Dražen Budiša (Foto: Filip Brala/PIXSELL)Nositelj liste HSLS-a za IX. predizbornu jedinicu Dražen Budiša izjavio je danas u Šibeniku kako se svaka stranka i pojedinac moraju suočiti s novim okolnostima funkcioniranja pravne države, što, napomenuo je, nije bila karakteristika ovog tužiteljstva u cijelom proteklom razdoblju.

U izjavi novinarima nakon druženja s građanima u Šibeniku, Budiša nije želio nagađati o tome je li predizborno vrijeme namjerno odabrano za početak istrage protiv HDZ-a.

Dodao je kako pod sadašnjim okolnostima HDZ na izborima 'ulazi u ring u startu s dvije razbijene arkade', te je napomenuo da se svatko mora suočiti s posljedicama svoga djelovanja.

Budiša nije želio prejudicirati ničiju odgovornost, no izrazio je nadu da je ovo početak kraja obračuna s onom politikom koja je izgubila svoj smisao služenja javnom dobru.

Bila je to politika zgrtanja bogatstva, zlouporabe institucija hrvatske države i patriotizma, kazao je.

Nositelj liste HSLS-a za IX. izbornu jedinicu Dražen Budiša danas je ukratko i predstavio program te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima, te naglasio kako se socijal-liberali zalažu za ukidanje županija i uvođenje pet glavnih regija, gdje bi Šibensko-kninska županija ušla u regiju Dalmacija s još četiri županije.

U svom programu HSLS također predviđa smanjenje državnog proračuna, te podizanje ulaganja u školstvo na europsku razinu od osam posto.

Budiša je istaknuo plan HSLS-a za uvođenjem jedinstvene stope poreza, takozvane flat tax, od 23 posto, podizanjem neoporezive osnovice poreza na dohodak sa 1.800 na 3.000 kuna, a kad je riječ o porezu na dobit, poduzećima bi oporezovali samo čistu dobit, ali ne i sredstva koja bi bila reinvestirana u poslovanje tvrtke.

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako se financirao HSLS u dosadašnjim kampanjama, Budiša je kazao da je stranka od države dobila milijun kuna koji joj pripadaju prema zakonu budući da je on kao predsjednički kandidat dva puta prešao prag od 10 posto glasova.

Na 'njegov je račun', kazao je, država je HSLS-u dva puta isplatila po 500 tisuća kuna.

Taj su novac prebacili na stranku, kazao je Budiša, ustvrdivši kako se sada otkriva da ostali predsjednički kandidati to nisu učinili, iako je to jedan od bitnih elemenata jer predsjednički kandidat u kandidaturu ne ulaže nikakva svoja sredstva.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
17/4/11

DONDON, 28.10.11. 16:31

Ovaj nikako da se smiri. S kim god je bio, sve je rasturio. Doduše, sad u HSLS-u nema više šta rasturati, ostvario je svoj cilj. Može sam nastupati i sam sebe zastupati, ukoliko je ostala još koja budala da za njega glasa.


registracija
3/3/11

bljesak4, 28.10.11. 21:57

Hrvatski proljćar ispravno priča.
Ima moj glas !


registracija
3/3/11

bljesak4, 28.10.11. 21:58

ispravak - ''proljećar''


registracija
14/11/07

laufer, 28.10.11. 23:37

Svijetla budućnost je pred nama.
Čovjek koji je zastao u 1971. treba nas voditi u 2012.
Nazdravlje.


registracija
17/4/11

DONDON, 29.10.11. 08:03

Nitko nije za sva vremena. Budiši, Čičku, Dodigu i dr. nitko ne spori, a odato im je i priznanje za angažman i žrtvovanje 1971. ali to ne znači da su sposobni voditi društvo u drugim okolnostima. Dapače, Budiša i Čičak su dokazali na djelu da je njihovo upletanje u politiku kroz demokratske promjene bilo više od štete, nego od koristi. Na pr. Budiša je upropastio HSLS u vremenu kada je ta stranka imala značajno mjesto u političkom životu Hrvatske i kada je u svom članstvu imala elitne intelektualce. Ulaskom u koaliciju Račanove vlade ponašao se krajnje nekorektno i štetno na račun realizacije promjena koje je pokretala ta vlada, izašao iz koalicije i još jednom razjedinio vlastitu stranku. Čičak - kontraverzni "mudrac", splektaroš, nestabilna osoba, ...


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.10.11. 08:44

jedno od mojih veliki razocarenja je i Budisa, osobno sam bila vrlo sretna kad se vratio u politicki zivot, a onda uvidjeh da to nije Drazen iz Hrvatskog proljeca......


registracija
22/3/11

vferari, 29.10.11. 12:04

Budiša je političar kojeg je bolje izgubiti nego naći,Kosor je tu jako pgrešio on je bio nada mlad čovijek mislo sam da će modernizirati stranku a sa Budišom ide rikverc tako da sam se predomislio i neću glasati za njh.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 30.10.11. 11:54

Je,Kosoru je ovo s Budišom bilo nepotrebno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika