28.10.2011. / 15:32

Autor: Nacional.hr

4 godine Sabora

Žuti karton za psihijatriju

Titulu najmaštovitijeg saborskog zastupnika definitivno treba dodijeliti HDSSB-ovcu Dinku Buriću

Luka Bebić i Vladimir ŠeksLuka Bebić i Vladimir ŠeksProtekle četiri godine ovog, šestog po redu, saziva Sabora, obilježili su sukobi na relaciji vladajuća koalicija - oporba. No, iako nije bilo fizičkih obračuna, kao što je to slučaj u nekim drugim parlamentima, to ne znači da se hrvatski parlamentarci nisu "sočno častili" različitim izrazima i kovanicama.

Titulu 'najmaštovitijeg' saborskog zastupnika definitivno treba dodijeliti HDSSB-ovcu Dinku Buriću koji je svojim govorima i nastupima često provocirao HDZ, ali i dovodio do ludila predsjednika Sabora Luku Bebića i njegovog potpredsjednika Vladimira Šeksa.

Gotovo je legendarna scena u kojoj Burić Šeksu predaje uputnicu za psihijatrijsku pomoć.

Očito Burić voli dijeliti papire, pa je tako Ivanu Jarnjaku koji je u tom trenutku predsjedao Saborom pokazao žuti karton.

Naravno, nije samo Burić podizao tenzije u Saboru. U toj se ulozi dobro snašao i IDS-ovac Damir Kajin koji je svojim govorima često znao i nasmijati kolege, ali i javnost. No, isto je tako bio i oštar na jeziku. Pogotovo kada je trebalo odbrusiti Šeksu.

Svoje će mjesto u povijesti saborskih sukoba zasigurno naći i "okršaj" između Bebića i njegovih stranačkih kolega Šeksa i Jarnjaka. Naime, Šeks se 'potužio' kako ga Bebić ne štiti od napada, ponovno, Dinka Burića, a podršku mu je pružio i Jarnjak.

No, Šeksov povik "konjino jedna", upućen zastupniku SDP-a Željku Jovanoviću ipak zauzima posebno mjesto na zidu saborske (ne)kulture.

Vezane vijesti

Sviranje HDZ-u

Sviranje HDZ-u

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak ustvrdio je danas u nastavku suđenju u aferi Fimi medija da je HDZ-u u izbornoj kampanji 2007. bilo važno da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika