28.10.2011. / 22:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Komšić:

Trenutak napada na veleposlanstvo SAD nije slučajan

"Naša zemlja nije utočište terorista, niti naša zemlja i naši narodi podržavaju bilo šta što može ugrožavati mir, sigurnost i bilo čiji život", stoji u Komšićevoj izjavi dostavljenoj medijima

Željko KomšićŽeljko KomšićPredsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je u petak kako je napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu bio istodobno i napad na BiH kao državu i na sve njene građane a istodobno je upozorio kako trenutak kada je on izveden ne može biti slučajan.

"Naša zemlja nije utočište terorista, niti naša zemlja i naši narodi podržavaju bilo šta što može ugrožavati mir, sigurnost i bilo čiji život", stoji u Komšićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Komšić ističe kako je, prema dostupnim informacijama, napadač strani državljanin koji je odranije poznat sigurnosnim službama i to ne samo u BiH nego i u drugim državama.

Napadač je 23-godišnji militantni islamist iz Sandžaka u Srbiji, kojeg su sarajevski mediji identificirali kao Mevlida Jašarevića iz Novog Pazara. Na snimkama TV kamera imao je bradu, baloner i skraćene hlače, a očevici su ga opisali kao "vehabiju".

"Ovaj teroristički čin dogodio se kada u BiH borave i ministri vanjskih poslova Izraela i Palestine, u specifičnom danu, a vjerojatno u nakani da se ozbiljno poljulja ugled BiH kao sigurne zemlje", upozorava Komšić.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH ocijenio je kako su službe sigurnosti kao i sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini sposobne jamčiti sigurnost svim američkim građanima kao i diplomatskim predstavnicima te su spremne preduzeti sve mjere da bi se ta sigurnost ostvarila.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

registracija
12/11/10

grover, 29.10.11. 00:35

Zavjera Amerike i srpskog DB zbog "glasovanja"


registracija
4/1/09

miroljubiv, 29.10.11. 01:14

Bosanci se jako boje da ih opet ne optuže kako je otamo počeo treći svjetski rat


registracija
22/3/11

vferari, 29.10.11. 12:13

Bosna i kosovo uzdrmat će evropu a možda i svjet,to je lonac koji vrije koliko je blizu preljevanja očito nisu svjesni ni europa ni amerika.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika