29.10.2011. / 13:32

Autor: Nacional.hr

Od Rebra do suda

Sanader preusmjeren zbog ministra

Suca Turudića nazvao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i upoznao ga s dvojbom uprave zatvora. Sudac je ministru očito jasno dao do znanja čije se odluke trebaju poštivati. Bošnjaković je tada telefonom naredio da se kombi s Ivom Sanaderom, koji je trebao krenuti za Rebro, usmjeri na Županijski sud

Ivi Sanaderu doista je bilo rečeno da ide liječniku a ne na suđenje, rekla je njegova odvjetnica Jadranka Sloković, komentirajući ispriku bivšeg premijera sucu Turudiću zbog dolaska pred sud u ležernoj odjeći. Kako je kazala odvjetnica, Sanader je mislio da ide u bolnicu, a ona je neformalno doznala da je navodno netko iz Ministarstva pravosuđa naredio da se kombi u kojem se prevozio Sanader skrene s puta u bolnicu, te da ga se dovede u sudnicu na suđenje.

U Remetincu navodno do 8 sati i 15 minuta nisu znali gdje treba odvesti bivšeg premijera - u bolnicu ili na sud. Dan ranije imao je zaista zakazan pregled, ali i ročište.

Tu njezinu tvrdnju opovrgnuo je ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav Branko Peran. Peran je rekao kako je Sanader znao da ide na sud.
"Kad su u pitanju zatvorenici koji su u istražnom zatvoru, oni su pod ingerencijom nadležnog suda i sve radnje koje poduzimamo, poduzimamo u koordinaciji sa sudom", ustvrdio je Peran.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, suca Turudića nazvao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i upoznao ga s dvojbom uprave zatvora. Sudac je ministru očito jasno dao do znanja čije se odluke trebaju poštivati. Bošnjaković je tada telefonom naredio da se kombi s Ivom Sanaderom, koji je trebao krenuti za Rebro, usmjeri na Županijski sud. Tek tada je Sanader saznao kuda ga voze.

Sanader je, žaleći se zbog problema sa zdravljem, u petak nakon ročišta ipak prebačen u KBC Rebro na koronografiju. U bolnici bi, prema navodima odvjetnika, trebao ostati do ponedjeljka. Novo ročište zakazano je za 3. studeni.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 29.10.11. 15:27

Divota... od sramotne organizacije. Svi mediji su obznanili da je suđenje u petak... a ovi u zatvoru to kao nisu znali.

Najvjerojatnije je u pitanju dogovor... kako bi Sanader izbjegao suđenje... i konačno pojavljivanje u javnosti.

A još je žalosnije da se u to upliće ministar.

Što bi - iako očigledno nije, nego je samo gluma - bilo da je Sanader stvarno teško bolestan.

Zar je Bošnjaković medicinar i vidovnjak pa da može nečije zdravstveno stanje procijeniti preko telefon...?


registracija
29/4/09

florenz, 29.10.11. 16:49

Da se to g. Sanader nije obukao i ponadao da će "otprhnuti" s onim neprijevljenim letom "malog športskog aviona"?


registracija
16/2/11

pro, 29.10.11. 17:13

Gleda u oči i laže,odlika svakog bivšeg i sadašnjeg političara u RH


registracija
14/7/11

Trinity, 29.10.11. 22:01

Skandal i sramota svih iz zatvorskog sustava i sramota ministra pravosuđa!!! Zar treba progutati i ovu farsu? Ne bi li i za ovo trebali odgovarati ministar i , u najmanju ruku upravitelj zatvora? Kako je uopće moguće u takvoj situaciji, o kojoj raspravni sudac nema nikakvih saznanja, "dvojiti" oko toga kamo treba odvesti pritvorenika ? Kako se uopće moglo dogoditi da ta dva događaja, čudna li čuda, koincidiraju??!!! Sramota!! I kako je onda moguće izbjeći sve moguće spekulacije i pitanja tko se tu i s kim dogovara, tko kome "ide na ruku"...


registracija
5/3/10

starimudrac, 29.10.11. 22:10

šteta što je zatvorena bolnica Walter Reed, sigurno bi dr.ivo bio hitno prebačen vladinim avionom na liječenje.


registracija
24/4/10

fiorano, 29.10.11. 22:45

Rekao jednom nažalost pokojni Ivica Račan da je HDZ stranka opasnih namjera......koliko je bio u pravu upitajmo se.E moj narode


registracija
9/3/11

ajme3meni, 30.10.11. 09:56

Žalosno je da ministar zove suca, iako je Ministarstvo pravosuđa donijelo Pravilniku o kućnom redu za izvršavanje istražnog zatvora, gdje se u članku 16. govori o zdravstvenoj zaštiti zatvorenika.

Također, na stranicama Ministarstva lijepo piše kako treba postupiti zatvorska uprava u slučajevima kao što se dogodio u petak.

"Na temelju uputnice liječnika I UZ PRETHODNU SUGLASNOST SUCA KOJI VODI POSTUPAK Uprava za zatvorski sustav zatvorenike u istražnom zatvoru (pritvorenike) sprovodi na pregled te po obavljenom pregledu vraća u zatvor.

O upućivanju zatvorenika na liječenje UPRAVITELJ MORA ODMAH OBAVIJESTITI NADLEŽNI SUD KOJI VODI POSTUPAK jer su zatvorenici u istražnom zatvoru u nadležnosti sudbene vlasti."

Slažem se sa CH2710 da je u pitanju dogovor. Osobno mislim da je u pitanju dogovr između HDZ_a i Sanadera. HDZ-u nije u interesu da postupak započne prije izbora, kako se nebi srozao ionako niski rejting stranke a Sanaderu je u interesu da ga nekadašnje društvo što manje tereti.

Da minstar i ravnatelj zatvora imaju imalo poštenja i savjesti trebali su u petak podnijeti ostavku.


registracija
12/10/11

hiperborejac, 30.10.11. 14:58

Genijalan ministar. Inače mi izgleda beživotno i mlitavo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika