30.10.2011. / 10:02

Autor: Nacional.hr

Anketni pokop premijerke

Više od 60 posto građana smatra da je Milanović sposoban i odlučan političar s vizijom, dok Jadranku Kosor više od 60 posto građana procjenjuje kao odlučnu, ali bahatu i neiskrenu političarku

Arhiva(Pixsell)Arhiva(Pixsell)Istraživanje koje je za Multimedijalni pul Večernjeg lista, Media servisa i Nove TV provela agencija Ipsos Puls na 4.047 ispitanika s područja cijele Hrvatske pokazalo je da čak 51,4 posto građana smatra da bi nakon parlamentarnih izbora 4. prosinca bolji premijer bio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, dok se za Jadranku Kosor kao buduću premijerku u novom mandatu opredijelilo 24,2 posto građana.

Štoviše, više od 60 posto građana smatra da je Milanović sposoban i odlučan političar s vizijom, dok Jadranku Kosor više od 60 posto građana procjenjuje kao odlučnu, ali bahatu i neiskrenu političarku.

Milanović je pošten za 57 posto ispitanika, , dok se aktualna premijerka može pohvaliti sa 32 posto onih koji je smatraju poštenom.

U odnosu na istraživanje iz studenog 2010. godine, sada manji broj birača šeficu HDZ-a drži poštenom, s iskustvom i vizijom, danas je više ocjenjuju kao bahatu i neiskrenu.
Dodatan razlog za predizbornu zabrinutost ima HDZ kad je riječ o percepciji javnosti po pitanju njihove borbe protiv korupcije: čak istraživanje medijskih kuća pokazalo je da bi u obračunu s korupcijom bolje stajali 'kukurikavci' (46 posto), dok se u Kosor i HDZ kao borce protiv korupcije kune samo 26 posto građana.

Slični su rezultati i po pitanju rješavanje nekih gorućih problema u državi: više od 50 posto građana smatra da bi Kukuriku koalicija bila sposobnija u rješavanju problema izlaska iz krize (52 posto), dovođenja u red financija (53 posto) i otvaranja radnih mjesta (52 posto), dok se potpora HDZ-u po pitanju tih problema kreće oko 16 posto.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
7/7/11

gadovi, 30.10.11. 10:19

Što će biti tek kad Jadranka Kosor (zbog gubitka vlasti) više nebude mogla izlaziti iz svake paštete možete tek naslutiti.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 30.10.11. 12:02

ADZe zločinci.


registracija
8/4/08

arisa, 30.10.11. 12:33

siroce malo,
kaj bu bilo kad bu morala jos stan vratiti
kaj bu sa brosekima radila?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 30.10.11. 14:31

eto, što da čovjek kaže o hrvatskoj javnosti. I nakon ove gabule u kojoj smo se našli, nakon svega ovoga što je izbilo na vidjelo još uvijek 1/3 građana smatra Jadranku poštenom. Zabrinjavajuće, zar ne?


registracija
24/11/10

aabar, 30.10.11. 15:37

joj a kako će ići u dućan kupit kruh i mlijeko,dal će ići u pratnji Dropca???


registracija
20/5/09

BXLCRO, 30.10.11. 18:51

Kukuriku koalicija bi stvarno trebala dobiti 60% glasova na izborima tako da se nebi trebali okupirati oko sastavljanja Vlade i odmah zasukati rukave!
Dosta je 18 godina HDZovanja!


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.11. 21:34

Birati će se manje zlo.SDP nemora biti posebno ushićen.Nema ni razloga kao ni građani koji nemaju poseban izbor.Popljačkani birači koji su ostali bez onoga što su stvarali desetljećima po koncepciji mafijaškog bosa i kuma Franje Gregorića, i što je bilo njihovo,sada moraju glasati za one koji im uopće ne najavljuju vraćanje njihovog otetog.Neoliberizam sada i odmah.Zatečeno stanje ide dalje.Tko je jamio jamio,blagosivlja se i ne dira.Uvode se uvjeti u kojima glasači i bivši vlasnici svega hrvatskoga,nemaju izbora te glasaju za amenovanje otimačine.I sada taj put u neoliberizam treba biti pošten od sada kada su građani pretvoreni u robove i sužnje onih koji su ih popljačkali!?Pošteno nema šta.Puj-pik ,mi vam uzeli i nikom ništa.Idemo dalje.Vrlo vesela družina i još veselija perspektiva.Obećanje SDP-a je sljedeće;nemožemo vam vratiti pokradeno jer je HDZ sve uništio ali ćemo vas zaposliti i moći ćete se opet dokazivati idućih par generacija kako ste sposoban narod da stvori nove vrijednosti.Muči mi se i povraća od tolikog licemjerja cijele političke nomenklature u Hrvatskoj za sve ove godine.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika