30.10.2011. / 11:29

Autor: Totalsport

Video: Messi nastavio veliku seriju pogodaka

Barcelona se barem privremeno vratila na vrh Primere sa jednim bodom više od Levantea i dva više od Real Madrida, no Real je minimalnom pobjedom protiv Real Sociedada opet zasjeo na vrh

ArhivaArhivaBarcelona je u 11. kolu španjolskog prvenstva s 5-0 na Nou Campu bila bolja od Mallorce. Hat-trick za katalonsku momčad postigao je Lionel Messi...

Messi je nastavio s ovosezonskom tradicijom postizanja pogodaka samo na domaćem terenu. Podsjetimo, Argentinac je u pet odigranih utakmica na Nou Campu (prije susreta s Mallorcom) postigao 10 pogodaka, odnosno po tri Osasuni i Atletico Madridu, te po dva Racingu i Villarrealu. Novi hat-trick, treći ove sezone, postigao je u subotu navečer, kada je njegova Barcelona lakoćom savladala Mallorcu s 5-0.

Messi je mrežu gostiju načeo u 13. minuti pogotkom iz jedanaesterca. Osam minuta kasnije Messi pogađa i za 2-0 nakon asistencije Adriana. Joan Cuenca prošao je po desnoj strani Barcelonina napada, ubacio loptu u kazneni prostor gdje je Adriano možda i htio uputiti udarac prema golu, ali je ispalo kao genijalna asistencija Messiju. Argentinac postiže svoj treći pogodak nakon jednog odličnog dubinskog ubacivanja Brazilca Danija Alvesa.

U petoj minuti nastavka svoj prvi pogodak za Barceloninu seniorsku momčad postiže mladi 20-godišnji Cuenca nakon još jedne asistencije Adriana. Cuenca je primio neometan loptu na rubu 16 metara, vješto zaobišao vratara Aouatea i pogodio za 4-0. Kao šlag na tortu, u 91. minuti utakmice, Brazilac Dani Alves pravom je "bombom" zabio za konačnih 5-0. Brazilac je s 25 metara iskosa, s desne strane, primio jednu loptu, te uputio topovski udarac koji se od vratnice odbio iza gol-crte izraelskog vratara Aouatea.

Barcelona se barem privremeno vratila na vrh Primere sa jednim bodom više od Levantea i dva više od Real Madrida, no Real je minimalnom pobjedom protiv Real Sociedada opet zasjeo na vrh.

Spomenimo još da je Villarreal upisao tek drugu pobjedu sezone protiv Rayo Vallecana. Strijelci za "žutu podmornicu" bili su Soriano i Borja Valero.

Primera, 11. kolo, rezultati:

Barcelona - Mallorca 5-0 (Messi 13-11m, 21, 30, Cuenca 50, Dani Alves 90+1)

Valencia - Getafe 3-1 (Feghouli 12, 25, Aduriz 76 / Diego Castro 23)

Villarreal - Rayo Vallecano 2-0 (Soriano 20, Borja Valero 67)

Redoslijed: 1. Barcelona 24, 2. Levante (-1) 23, 3. Real Madrid (-1) 22, 4. Valencia 21

Vezane vijesti

Messi na korak od Ronaldovog rekorda

Messi na korak od Ronaldovog rekorda

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi na pragu je novog klupskog rekorda, onog po broju uzastopnih prvenstvenih utakmica u kojima se upisao među… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika