30.10.2011. / 21:52

Autor: Hina , Nacional.hr

HTV:

Blokirana imovina HDZ-u

Blokadom imovine, navodi HTV, se vjerovnik, a to je u ovom slučaju država, financijski osigurava do završetka istrage ili suđenja stranci za niz koruptivnih afera, u kojima je izvučeno oko 32 milijuna kuna

ArhivaArhivaHrvatska televizija objavila je poslijepodne da je prema neslužbenim informacijama zagrebački Županijski sud na prijedlog DORH-a odobrio zahtjev za blokadom imovine HDZ-a protiv kojeg je ovih dana kao pravne osobe proširena istraga u slučaju Fimi media, no službena potvrda te informacije se do sada nije mogla dobiti.

Predsjednica HDZ-a i Vlade RH Jadranka Kosor večeras nije potvrdila ni opovrgnula neslužbenu informaciju HTV-a da je HDZ-u na zahtjev DORH-a blokirana imovina.

"Od izvora od kojih ste dobili informaciju tražite i potvrdu. Znate tko to jedini može potvrditi ili opovrgnuti, a ja moram postupati u skladu s hrvatskim zakonima i propisima", rekla je Kosor novinarima ispred sjedišta HDZ-a, gdje je došla, po pisanju medija, nakon objave vijesti o blokadi HDZ-ove imovine.

Novinarima je odgovorila da "to neće obeshrabriti stranku". "Ovo je zaista teško razdoblje, ali izaći ćemo iz toga i dalje biti prvi u borbi protiv korupcije i kriminala", poručila je Kosor.

Izrazila je punu potporu nezavisnim institucijama da rade svoj posao prema svima i u svim smjerovima zašto se, istaknula je, HDZ opredijelio.
"Mi sada nosimo najteži teret borbe protiv korupcije, ali sam sigurna da će sve doći na svoje", rekla je Kosor. Ustvrdila je kako čvrsto podupire borbu protiv korupcije i da ništa neće spriječiti HDZ da izađe na izbore.

"Borba je teška i znam da sam osobno dala veliki doprinos i potpuno sam mirna, i ništa nas neće spriječiti da izađemo na izbore", odgovorila je Kosor.
Istaknula je kako bi željeli da imaju ravnopravan ulaz, medijski i u svakom drugom smislu i da uđu u ravnopravnu političku borbu. Ali, dodala je, situacija je takva kakva jest i mi smo za kampanju i ostalo pripremljeni.

Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj izjavio je Hini danas poslijepodne da mu je ta informacija prvi glas, a smatra da nema razloga za dramatiziranje jer se HDZ-u može dogoditi blokada imovine jedino u formi stavljanja zabilježbe na njihovu zgradu središnjice na Trgu žrtava fašizma dok se ne riješi postupak u slučaju crnih fondova.

"To ne znači da bi HDZ na bilo koji način bio ograničen u normalnom raspolaganju tom imovinom na način da je i dalje koristi kao i do sada", kazao je Gredelj, složivši se s time da HDZ tu imovinu ne bi mogao prodati.

"Ono što najviše golica protivnike, da ne kažem neprijatelje HDZ-a koji priželjkuju da računi HDZ-a budu blokirani ja kao odvjetnik ne očekujem jer za to nema zakonskih pretpostavki", kazao je Gredelj.

Bilo kakva potvrda informacije o blokadi imovine HDZ-a nije se mogla dobiti ni od glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića niti glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića koji se nisu javljali na telefonske pozive.

Glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin rekla je da tu informaciju može potvrditi samo Županijski sud. Nije htjela reći je li DORH od suda zatražio blokadu imovine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 30.10.11. 18:27

crveni vragovi rade i nedjeljom. ha, zvonko, marijo bošnjak...kaj velite?


registracija
31/1/10

STTony, 30.10.11. 18:27

Hihihihi, izgleda da 20-godišnji Kra-De-Zeov kurbin pir ovih dana upravo završava.

Još samo da Milanović nakon izbora potpuno zatuče tu gamad pa nakon 10-15 godina možda i postanemo normalna država.


registracija
8/7/09

bankar, 30.10.11. 18:50

ovo je divna vijest i bar više neće biti iskakanja iz paštete


registracija
5/3/10

starimudrac, 30.10.11. 19:09

ne može se dogodit ništa, veli gredelj, jedino kaj HDZ ne može dići hipoteku na zgradu i lovu odnijet u crnoj torbi. pa zato je i blokirana imovina, moj gredelju!


registracija
24/10/11

klissilk, 30.10.11. 19:10

alelujaaaa, idemo dalje. slijedi kaznena prijava protiv jace.nakon izbora. raspad hdz-a.
Karamarko preuzima stranku ali i on uskoro nakon toga odlazi u Remetinec. AMEN.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 30.10.11. 20:06

Fino sada je za ocekivati da ce ih (HDZ sredisnjicu a tako i stranku) izbaciti na ulicu i zaplijeniti imovinu a onda to simbolicno prodavati na javnom natjecaju ili zapaliti. Obje opcije su realne ? Cuj sredisnjica fasista bila na trgu zrtava fasizma pa to je i onako ironija i skandal da nije mogao biti veci ,sramota da im je i dozvoljeno da tamo organiziraju kriminalnu organizaciju i da im prije nisu kontrole a i policija upadali !


registracija
24/3/10

bagsy, 30.10.11. 20:48

a gdje su sada navijači,nešto su tihi danas


registracija
9/3/10

nostradurus, 30.10.11. 20:52

Možda je najbolje da predstavnik HDZ-a bude Hebrang. On nikad ne laže. Tako će se istina odmah doznati.


registracija
24/11/10

aabar, 30.10.11. 20:54

Sad će HDZ-ovci kukat da je :
to je podvala udbaša komunjara crvenih jugoslovena srba četnika muslimana bosanaca slovenaca mesića pusićke jovanovića miloševića lesara sanadera glavaša tita,lenjina,fidel kastra,huga chavesa...


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.11. 21:18

Pa i ja bih dao da mi uzmu fiću a da mi mercedes ostane u garaži.Koliko je HDZ popljačkao do sada,država bi cijela bankrotirala da se naplati oteto a upropašteno.Ništa od toga doli farsa.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 30.10.11. 21:44

Kulise su se urušile, a glavni glumci ostali zatečeni na sceni, razgolićeni i bez pomoći inspicijenta: javna objava da je HDZ pod istragom čini predizbornu kampanju smiješnom i nepotrebnom.

Ali, ostaje važno pitanje o budućnosti ove stranke.

Još je u drugoj polovini 90-ih Ivan Supek, tadašnji predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na jednoj javnoj tribini u Splitu izgovorio čuvenu rečenicu:

“Da se, kojim slučajem, banda drumskih razbojnika legalno kandidirala na izborima i da ih je, nedaj Bože, osvojila, ona ne bi uspjela ovoliko opljačkati Hrvatsku.“

To je bila akademikova referenca na prvi HDZ, onaj Tuđmanov. Kako se uvjeravamo posljednjih mjeseci, potpuno se ista rečenica može primijeniti i na drugi HDZ, onaj Sanaderov i Kosoričin, koliko god se premijerka upinjala dokazati da njezin HDZ nema ništa sa Sanaderovim HDZ-om.

Upravo zato bi, ako HDZ-u želi spasiti dušu, premijerka morala podnijeti ostavku, a s njom i kompletno predsjedništvo stranke.

Jedino odstup stranačkog vrha može spasiti stranku i njezine članove od moralnog gnušanja ostatka Hrvatske.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 30.10.11. 21:54

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/61842-jerko-zovak-u-svojoj-knjizi-objelodanio-frapantne-cinjenice-kako-su-hdz-i-tudjman-izdali-hrvate-u-bosanskoj-posavini.html
_______________________________
ADZenjare,sad vi po običaju recite:on nije Hrvat,on je izdajnik,komunista....samo ste vi pravi...i istina je ono što vi napišete i kažete?Mamucu .....


registracija
7/7/11

gadovi, 30.10.11. 22:30

stari mudrac

Uzalud prizivaš zvonka i maria bošnjaka. Kurvini sinovi su pobjegli u Minken. Treba pobjeći prije no što se objavi čuveni registar. Tamo navodno nema USKOK-a. A u Hrvatskoj nema više HDZ-a da ih brani. Niti oni mogu braniti HDZ.
Bit će još veselja. Postaje zabavno. O, tako čekam promjenu vlasti pa da kosturi počmu ozbiljnije ispadati iz ormara.


registracija
30/12/08

csiki, 30.10.11. 22:49

Zvonko je otisao da uci strani jezik u Beograd da se izjednaci sa znanjem sa predsednicom Kosor


registracija
30/6/09

jebivjetar, 30.10.11. 22:53

Dok sva gamad profiterska ne bude u Remetincu nije gotovo ! Treba ih zatući u mišje rupe i da se malo razmisle gdje im je lijeva ruka dok se desnom drže za srce. Domoljubi su uvijek jednu šapu držali u tuđem džepu ! Tu bi im trebalo i odsječi !


registracija
11/1/10

fluid, 30.10.11. 22:56

Vlaisavljeviću@.Potpuno točno.HDZ je zabio posljednji čavao u lijes jednog od najvećih humanista koje je Hrvatska ikada imala,gospoodina Ivana Supeka ogadivši mu ionako već težak i trnovit put kroz svoj život.Kada je pomislio da će umrijeti sretan u lijepoj svojoj,shvatio je da je došlo vrijeme najveće bande u povijesti Hrvata.Isključio se iz svega i umro zabranivši bilo kome da mu obezvrijedi posljednji odlazak do vječnog počivališta. Sa dužnim štovanjem prema njegovoj veličini i ostavštini koju će možda jednom ipak baštiniti i provoditi hrvatske buduće generacije koje će prepoznati razliku između njega i onih koje danas slave a da toga nisu vrijedni,klanjam mu se do zemlje.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 31.10.11. 01:45

Za one koji možda ne znaju, publicist Bruno Bušić (1939.) početkom 70-tih odlazi iz tadašnje SFRJ na
zapad i postaje ekstremni hrvatski politički emigrant. Jedan je od najpoznatijih i najradikalnijih
za­govornika stvaranja hr­vat­ske države nasilnim putem, odnosno oružanom borbom. Ubijen je 1978. u
Parizu, od tajnih jugoslavenskih službi.


U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:

" ... Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska
kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni
jedne države da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa
Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako ..

.. No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas
je stoljećima krao i potkradao, a najteže će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali
svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će
biti najveće i nerješivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"

Bruno Bušić


registracija
12/7/10

Cassini, 31.10.11. 02:58

kinozojapanac, http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=10127%3Atetna-mistifikacija&catid=79%3Adamir-peorda&Itemid=352


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.10.11. 08:41

Sanaderu su blokirali svu imovinu – u HDZ su bili razdragani tim ugodnim činom. Danas su HDZ blokirali imovinu --- sad su zabrinuti.

Sanadera su optužili kao ratnog profitera – u HDZ su bili zadovoljni. Sanader se neće braniti kao nezavisni zastupnik nego kao član HDZ, član HDZ vlasti koji je od početka do zadnjeg čina otvaranja i isporuke kredita radio po nalogu HDZ vlasti i HDZ stranke. Poznato je da je bilo govora njegovih nadležnih da banka sponzorira HDZ što Sanader navodno ne zna iako je nešto neodređeno čuo no neće spekulirati. Ne isključuje mogućnost da su njegovi nadležni odvojili dio novca za finaciranbje stranke na njihov račun u inozemstvu. On osobno nije dobio ni kune jer nije bilo razloga ni po kojoj osnovi da se to dogodi.
DORH će promijeniti optužnicu za ratno profiterstvo na HDZ kao pravni subjekt gotovo sigurno.

Znači u jednom tenutku blokada Sanaderove imovine i on ratn profiter a u drugom trenutku to što su kopali jamu njemu se njima događa upadannje u tu istu jamu - blokira se imovina njima HDZ-u i gotovo sigurno uskoro optužnica njima i za ratno profiterstvo (kad Sanader progovori).


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.10.11. 08:53

HDZ kao stranku bi trebalo zabraniti jer to nije stranka nego korumpirana profiterska udruga koja je zbrinula na većini radnih mjesta svoje

članove i umjetnim putem stvorila 200 bogatih obitelji , uništila sva velika poduzeća , rasprodala i opljačkala državnu imovinu i zadužila u 17

godina vladanja Hrvatskom ovu zemlju više nego što su bile sve bivše države SFRJ zadužene zajedno i tako uništila ili srozala život brojnim

generacijama u ovoj državi.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.10.11. 09:11

.Vrh HDZ-a kao "zlocinacka organizacija"
.

Optuženi za više afera, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polancec izjavio je "Padam ja, padaju svi!" i dodao da ima popis 42 afere koje je

spreman nabrojiti i u kojima su akteri i ostali ministri. Polanceca treba ohrabriti, da bez obzira na svoju nesumnjivu odgovornost,
progovori istinu i o drugim aferama i krivcima.
.
Ako se pokaže tocnim, to što Polancec govori, nacin na koji je Vlada vladala, a Predsjedništvo HDZ-a "dirigiralo", nije pretjerano ustvrditi da na

takav nacin funkcionira "zlocinacka organizacija"!...


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.10.11. 09:33

Čerupajmo Hrvatsku

S obzirom na to da se HDZ istražuje kao pravnu osobu, stranka mora imenovati osobu koja će biti ispitana kao njen predstavnik

Pet se osoba sumnjiči za udruživanje zbog počinjenja kaznenog djelaUSKOK-ovo širenje istrage u slučaju Fimi-medija i na HDZ kao pravnu osobu otkriva pravu dubinu samog slučaja. Naime, sumnja se da je HDZ počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, a pet se osoba tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenog djela.

Kako piše Večernji list, USKOK procjenjuje kako je HDZ kao stranka oštetio državni proračun za 32 milijuna kuna nelegalnim prikupljanjem i trošenjem novca koji je izvučen iz državnih tvrtki.

Među osobama koje se tereti za udruživanje našli su se bivši predsjednik stranke Ivo Sanader, glavni tajnik Ivan Jarnjak, rizničar Mladen Barišić, bivši glasnogovornik Ratko Maček i bivša šefica računovodstva Branka Pavošević.

Dnevnik.hr pak navodi kako USKOK tereti ukupno 20 okrivljenika u slučaju crnih fondova, no ne preciziraju o kome se sve radi.

Novcem iz "crnog fonda HDZ-a" financirale su se izborne kampanje HDZ-a, poslovanje stranke, ali i za osobne potrebe pojedinaca u stranci.

Ilegalnim novcem financirana je i nabavka dva luksuzna BMW-a, ali i kupovana Osječka televizija te Hrvatski list. Tijekom kampanja plaćane su usluge Marka Perkovića Thompsona, Miše Kovača te Nine Badrić.

USKOK je otrkio i kako je ilegalnim sredstvima financirana škola Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, Dom Nikole Tesle u Smiljanu, ali i HDZ BiH koji je dobio 1,2 milijuna kuna te Hrvatska stranka umirovljenika sa pola milijuna kuna.

Također, navodi se kako je Sanader "korupcijskom mrežom" za osobnu korist pribavio najmanje 15 milijuna kuna, dok je Nevenka Jurak pribavila najmanje 11 milijuna kuna.

Među detaljnim informacijama koje USKOK istražuje, i ona je da je Mladen Barišić Sanaderu čak u dva navrata nosio novac u obiteljsku kuću u Kozarčevoj. Tijekom travnja i svibnja 2009. u torbama mu je predao najmanje 300 tisuća eura i 13 milijuna kuna, navodi Dnevnik.hr

S obzirom na to da se HDZ istražuje kao pravnu osobu, stranka mora imenovati osobu koja će biti ispitana kao njen predstavnik. U HDZ-u još raspravljaju tko će to biti, ali prema svemu sudeći neće biti nitko iz samog vrha stranke.

Zanimljivo je i kako USKOK, zbog predstojeće kampanje navodno neće tražiti blokadu računa stranke, ali će vjerojatno zatražiti da se nekretnine u protuvrijednosti 32 milijuna kuna stave pod hipoteku kao osiguranje za namirenje štete.

Čak 29 tvrtki navodno je poslovalo s tvrtkom Fimi media: Hrvatske šume, HEP, HPB, HAC, Autocesta Rijeka-Zagreb, Fond za zaštitu okoliša, MUP, Hrvatska lutrija, HP, Plinacro, Crosco, STSI, INA, JANAF, HŽ, Hrvatska turistička zajednica, Proplin, Viadukt, Hidroelektra niskogradnja, Konstruktor, HC, Croatia Airlines, Croatia osiguranje, Narodne novine, Ecos, FINA, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo vanjskih poslova i ACI.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.10.11. 09:45

Točka na i.

Mogli bismo reći i da je HDZ stranaka koja je počela nelegalno, neinstitucionalno odvajanje od SFRJ, antagonizirala hrvatske Srbe i dovela do okupacije Hrvatske i oružanog sukoba sa JNA, stranka koja se petljala u stanje u BIH, koja je isplanirala akciju Oluja kao UZP sa ciljem etničkog čišćenja Srba iz RH, uvela model pretvorbe i privatizacije temelj hrvatske ekonomije...
Nije čudno da je bilo i krađe, nepotizma i nepoštenja....
Tuđman, SAnader, Jadraka Kosor radili su i po uputama MZ i EU pa im se to obilo u glavu i došli su do neizlazne situacije...
Bajić isto ima neke ''propuste'' u svom radu kod rada Lore 90-tih i neprocesuiranja zločina nakon Oluje pa je dobra osoba da prošisti HDZ i HRvtasku...
Neki iz HDZ-a su htjeli biti veliki državnci, imati lijepe i skupe stanove, kuće, dobre sutomobile, umjetnine, dobre tvrtke, a to ne ide bez sposobnosti i bez podloge....svojim djelovanjem su osramotili RH....




HDZ je od 2003. do 2009. godine pribavio najmanje 30 milijuna kuna ilegalne imovinske dobiti

Ilegalnim financiranjem, što iz sredstava izvučenih iz javnih poduzeća i ministarstava kroz marketinšku tvrtku Fimi media, što iz donacija koje su u zamjenu za unosne poslove s državom davale privatne tvrtke i njihovi direktori, u razdoblju od početka 2003. pa do ostavke Ive Sanadera u srpnju 2009. godine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) pribavila je najmanje 30 milijuna kuna ilegalne imovinske dobiti. Zaključak je to Uskokove istrage u slučaju Fimi medije zbog koje je na udar Uskoka došao i HDZ kao pravna osoba te mu prijeti do osam milijuna kuna kazne dokažu li se sumnje o stranačkom crnom fondu.

Istraga je u srijedu kulminirala proširenjem inkriminacija i na bivšega glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka, bivšega glasnogovornika HDZ-a Ratka Mačeka, ali i samu stranku kao pravnu osobu. Riječ je, po svemu sudeći, o novom predmetu koji se nadovezuje na prijašnji slučaj Fimi medije, no u njemu nije osumnjičen Mladen Barišić te je jasno kako je Uskok u ovoj istražnoj fazi predmet Fimi media podijelio na dva zasebna predmeta, koji se po nizu elemenata međusobno isprepliću. Dok se u jednom predmetu govori isključivo o pribavljanju imovinske koristi osumnjičenicima, u drugom se, osim o osumnjičenicima, govori i i pribavljanju koristi HDZ-u.

Uskok sada sumnjiči Sanadera da je 2003. formirao zločinačku grupu kojoj su pripadali Nevenka Jurak, Branka Pavošević, Ratko Maček i Ivan Jarnjak, a sve radi toga da bi sebi i HDZ-u pribavljali ilegalnu imovinsku korist. Zanimljivo je da je, prema Uskoku, Sanader varao i ostale članove navodne grupe rekavši im da mu novac treba za stranačke potrebe, no, po svemu sudeći, veliki je dio zadržavao za sebe.

Novac je, kao što je do sada objavljivano, išao i od poduzeća, ali i donacija privatnih fizičkih i pravnih osoba koje su se nadale da će darovima sebi i svojim tvrtkama omogućiti unosne poslove s državom.

Marijan Primorac dao je prvi BMW vrijedan najmanje 2,5 milijuna kuna, vlasnik PAN-papira Marinko Mikulić 1,3 milijuna, dalmatinski kralj otpada 2 milijuna, Zvonko Zubak koji s državom vodi spor zbog sustava S-300 dao je 10.000 eura, Božidar Longin 30.000 eura, Petar Đukan milijun kuna... Sve te donacije, sumnja Uskok, prema nalogu Sanadera, Mačeka i Jarnjaka nisu bile službeno evidentirane u HDZ-ovoj blagajni, a njima su se plaćali razni troškovi. Isplaćivale su se plaće i dodaci na plaće, regresi, dodaci za godišnji odmor, uskrsnice, božićnice, ali i niz drugih troškova stranke - od nastupa pjevača, kupnje medija i BMW-a do plaćanja političkog mita pojedinim političarima i političkim opcijama.

Tako je pola milijuna kuna dano Vladimiru Jordanu iz HSU-a te 1,2 milijuna kuna Boži Ljubiću iz HDZ-a BiH. Za Sanaderov 'novi' BMW dano je 300.000 eura, 300.000 eura za finaciranje Osječke televizije, 415.000 eura za udio u Hrvatskom listu, 515.000 eura Marku Perkoviću Thompsonu da apstinira od pjevanja tijekom predizborne kampanje 2007., a Miši Kovaču i Nini Badrić po 100.000, odnosno 40.000 eura da tijekom iste kampanje pjevaju za HDZ, 300.000 kuna za obnovu Doma Nikola Tesla u Smiljanu, 100.000 kuna za gradnju Osnovne škole dr. Franjo Tuđman u Velikom Trgovišću, ali i plaćanja cateringa za HDZ tijekom predizbornih kampanja.

Tijekom istrage, u kojoj se broj ispitanih svjedoka broji u stotinama, nađene su potvrde za gotovo sve te tvrdnje. Naime, kada bi netko od prozvanih i demantirao iskaze Barišića ili Branke Pavošević, desetak drugih svjedoka bi navode iz tih iskaza potvrdio. Mnogi od tih iskaza, od kojih su neki jako bitni, ostaju tajna.

Na primjer, zanimljiv je iskaz ugostitelja iz Zaprešića, koji je jednog dana tijekom predizborne kampanji 2007. zaprimio telefonski poziv osobe koja je rekla da je iz HDZ-a. Kada je ugostitelj zapitao kako su uopće došli do njegova broja, odgovoreno mu je: »Mi pratimo vaš rad i znamo da dobro poslujete. Potrebno je da nam podmirite troškove za hranu i piće.« Za tri dana na mobitel ga je nazvala Nevenka Jurak rekavši mu da ga zove u vezi njegova dogovora s HDZ-om te mu ispostavila troškove.

Nakon pokretanja istrage u srijedu, otvara se mogućnost da Uskok zatraži i blokiranje određene HDZ-ove imovine, a prema nekim informacijama, taj je prijedlog u četvrtak već upućen na Županijski sud u Zagrebu, no to nam na sudu nisu željeli potvrditi.


Ne bi imalo smisla da se traži povrat novca od recimo od MIše Kovača, Thompson će prodati stan i otići u Split, a napravio novo izadanje svojih pjesama bez pokliča ''ZA Dom spremni''', blokirati Dom Nikole Tesle ili školu... HDZ je iskorišten za potkupljivanje ljudi i stecanje materijane koriiti.


registracija
16/2/11

pro, 31.10.11. 11:53

Poslije Račana?!
Na vlast su se vratili, između ostalog, urličući i huškajući narod na splitskoj rivi... da bi zatim identificirali, locirali, uhitili i transferirali Antu Gotovinu. Nakon povratka, nisu učini baš ništa drugo, nego na svim područjima nastavili Mesićevu i Račanovu sramotnu beskičmenjačku, slugansku politiku rasprodaje i zaduživanja države, te odricanja od državnog suvereniteta i neovisnosti. Proveli su Sanaderov i Pupovčev tajni dogovor iz 2002. i na krajnje sumnjiv način osudili Glavaša, ni prstom nisu mrdnuli protv Kadijevića i Adžića, a zažmirili su nad puštanjem Šljivančanina. Nisu ni pokušali sankcionirati Mesića za javno i otvoreno kršenje Ustava i dilanje državnih i vojnih tajni strancima. Vraga. Namjesto toga, pajdaši Šeks i Mesić su si međusobno podijelili najviša odlikovanja, za silne "zasluge" što su bacali Tuđmanu klipove pod noge dok im je pravio i branio državu.
Taj detuđmanizrani tzv. "HDZ" nije ni pokušao ispraviti silne ustavne i legislativne gluparije i nebuloze "terećejanuaraca", recimo tipa predsjednika države koji se bira izravno, ali je bez izvršnih ovlasti, ili postavljanje predsjednika sudova po ministru pravosuđa, što ih je na kraju Europa prisilila ukinuti. Nisu ni pokušali revidirati ni popraviti štetni, upravo ropski Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, nisu ni pokušali dovesti u pitanje opću rasprodaju banaka, tvornica i medija strancima. Ma kakvi. Namjesto toga, takav "HDZ", zapravo "HNS light", usvojio je i provodio mrvicu manje nakaradnu Mesićevu i Račanovu politiku, a u stranku su primili hrpetine raznoraznih polančeca koji se, sada vidimo, od svoje političke braće nobila razlikuju samo po tome što su nobili barem iskreni i hrvatsku neovisnost i interese mrze javno.
Taj tzv. "HDZ" je na vlast doveo i SSDS, stranku srpske manjine čiji su članovi do jučer bili visoki dužnosnici četničke kvislinške paradržave "krajine", i učinio ih, praktično, nezaobilaznim dijelom svake buduće vladajuće većine. Ljude koji u Sabor ulaze s nekoliko stotina glasova podrške. Ljude koji nisu u stanju doći na proslavu "Oluje" čak ni kad je organizira jedan Ivo Josipović, i koji protiv Miloševića i "krajine" govore isključivo u kontekstu - nesposobnosti.
Ako je vjerovati novinama, Sanadera to nije spriječilo da iz "crnog fonda" i njima dijeli lovu, recimo za Teslin dom u Smiljanu, ali kako u Hrvatskoj opet imaju status svetih krava, o njihovoj umiješanosti u lopovluk se ne smije govoriti.
No, tzv. "HDZ" im je ipak dao sve. Dojučerašnjim Martićevim, Šešeljevim i Arkanovim četnicima napravio je kuće, priznao mirovine, obnovio izgubljena stanarska prava, a čak je malo falilo da im udijeli i kvazipoltičku autonomiju i pokloni dvostruko pravo glasa na izborima. Nije, ali im je zato dao cijele vlastite novine tzv. "Srpske Novosti", financirane iz državnog proračuna, s tematikom gotovo bez ikakve sveze s manjinskim pitanjima i, naravno, apsolutno neprijateljske prema državi i narodu koji ih dotira
I naravno - taj i takav mutavo autarkični i sam sebi dovoljni tzv. "HDZ" bio je silno "iznenađen i uvređen" kad je Haaški sud proljetos generalu Anti Gotovini odrapio 24 godine zatvora nizašto, bez ikakvih dokaza, a cijeli tadašnji hrvatski državni i vojni vrh, skupa sa svim nama "znanim i neznanim" koji smo proveli "Oluju" i oslobodili državu, proglasio "zločinačkom organizacijom
da li bi ikada do detuđmanizacije došlo da se tijekom domovinskog ratta nije kranulo u pretvorbu i privatizaciju pod idejom kako će 200 obitelji odvesti Hrrvatsku blagostanje. prije nego što je izvršena detuđmanizacije je bio period privatizacije i izvlaćenja novaca iz firmi koji je poznat kao kutlerizacija. putem raznih kredita s rokom otplate na poček i s minimalnim kamatama izvučeni novci iz banaka, one su sanirane novcem poreznih obveznika i prodane strancima. mnoge firme su propale, radnici su posalni na zavod za zapošljavanje. prvi veći izlazaka sindikata i nezadovoljni otpuštenih radnika je bio jo za vrijeme tuđmana kad su dovedeni specijalci iz HV brigada kako bi spriječili radniištvu pristup trgu bana Jelačića i Markovom trgu. tada je izglasan i famozni zakon o okupljanju. to je doba nestanka Kromosa, Jugoturbine, Šavrića, RIZ-a, RIS-a, Biserke, Nade Dimić, Jugoplastike, početak netanka Ine, Ht-a, kritičari su prozivani jugonostalgičarima, antihrvatima. ispadalo je kako su oni koji upozoravaju na pljačku antihrvati dok oni koji su pljačkali su prozivani velikim domoljubima i nagrađivani raznim ordenjiima i činovima a da bojišnice vidjeli nisu. detuđmanizacija je samo nastavila i usavršila ono što je tuđmanizacija započela.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika