31.10.2011. / 14:38

Autor: Hina , Nacional.hr

HDZ - kako do financija?

Bespuća povijesne nužnosti

"Ovo su teška vremena, ali mi imamo snage i odlučnosti te možemo i ove neprilike svladati. Sigurno je da smo nužni Hrvatskoj jer bez stabilne i jake Hrvatske demokratske zajednice nema stabilne Hrvatske. To je ponovno naša povijesna uloga i na tomu ćemo raditi“, istaknula je Kosor

Predsjednica hrvatske vlade i HDZ-a Jadranka Kosor je najavila kako će predložiti financiranje izborne kampanje bankovnim zajmovima, a predložit će da bankama ponude i osobne mjenice.

„Planirali smo financirati ovu kampanju podizanjem kredita. Sada sasvim sigurno mogu reći da je to vrlo teško i komplicirano, ali jedan od načina koji ću predložiti vodstvu stranke jest da potencijalnoj banci ili bankama koje bi mogle dati kredit ponudimo i osobne mjenice“, rekla je Kosor u Omišu odgovarajući na novinarski upit kako će HDZ financirati kampanju.

Povijesna blokada

Nije željela komentirati blokadu HDZ-ove imovine, rekavši da odgovor na to pitanje treba tražiti u državnom odvjetništvu kao jedinom mjerodavnom tijelu za to.

"Moji kolege i ja moramo poštovati sve propise i sve odluke svih neovisnih tijela“, dodala je. Po njezinim riječima HDZ je povijesna stranka koja je najzaslužnija za stvaranje samostalne, demokratske i neovisne Hrvatske.

Individualna kolektivnost

"U ovom trenutku moramo čuvati HDZ i nikomu nećemo dopustiti da udara na stranku u cjelini, nego, ako je bilo pojedinačnih odgovornosti, tu odgovornost treba individualizirati, a odgovorni i odgovarati", kazala je Kosor, dodavši kako će ona kao predsjednica HDZ ohrabrivati sve članice i članove HDZ-a. "Ovo su teška vremena, ali mi imamo snage i odlučnosti te možemo i ove neprilike svladati. Sigurno je da smo nužni Hrvatskoj jer bez stabilne i jake Hrvatske demokratske zajednice nema stabilne Hrvatske. To je ponovno naša povijesna uloga i na tomu ćemo raditi“, istaknula je Kosor.

Ponovila je kako će HDZ nastaviti borbu protiv korupcije „do posljednjeg daha, bez ostatka, prema svima koji su se ogriješili o zakon, a prvi smo otvorili borbu protiv korupcije i rekli da ta borba bude nemilosrdna“. „Tko je bio lopov mora ići u zatvor“, naglasila je Kosor.

Naša misija - spasiti državu od Kukuriku koalicije

Na upit kako komentira za HDZ nepovoljne ankete, rekla je kako ih ne želi komentirati.

No, kako je rekla, „ jedna je od HDZ-ovih zadaća da se ne ostvari jedan od projekata Kukuriku koalicije - takva izborna prednost koja bi omogućila da Kukuriku može bez kontrole drugih mijenjati Ustav, zacementirati neke projekte koji nisu dobri za Hrvatsku, dovesti MMF, smanjiti mirovine, plaće i braniteljska prava.

To nećemo dopustiti i zato tražimo konsenzus svih snaga u Hrvatskoj koje smatraju da bi na taj načih Hrvatska išla u potpuno pogrešnu smjeru“, kazala je Kosor.

Nesmiljena retorika o protukorupcijskoj borbi

Na upit što će HDZ učiniti pobijedi li na zborima, istaknula je kako će se nastaviti provedba projekata koje je sadašnja vlada počela jer je završetkom pregovora s EU-om, kako je rekla, otvoreno bezbroj reformi. Pritom je kazala kako će se nastaviti i borba protiv korupcije, jačanje gospodarstva i fiskalne odgovornosti.

„Mi smo pokrenuli projekt 'Brijuni Rivijera' i sada ćemo pokrenuti i projekt 'Kupare'“, dodala je Kosor u Omišu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 31.10.11. 15:05

ADZe mjenice ni za anus brisati nisu dobre....


registracija
14/7/11

Trinity, 31.10.11. 15:09

Hdz, Jadanka Kosor i njihovi posljednji dani!!!!!!
Spasite nas od vas !!! I kao povijesna stranka odite u...povijest!


registracija
27/7/09

verina, 31.10.11. 15:31

Samo neka HDZ ne brine o dobrobiti Hrvatske, vidjeli smo kamo nas je ta briga u posljednjih 20 godina dovela..


registracija
26/12/06

capica, 31.10.11. 15:55

Ona ne bi MMF , ali je znala posegnuti u radnički novčanik, uzeti svakom 4% harača. Penzićima također , malo manje zbog iznosa mirovine 2%. Da ne kažem da su mirovine već 2 g zamrznute. Da se baram nakon toga nešto popravilo, čovjek ne bi žalio. Ali njezina ministrica Dalić i dalje posuđuje za plaće i mirovine , skupo se zadužuje , pa se pitam nećemo li se proći kao Grčka.


registracija
6/7/11

miropara, 31.10.11. 15:56

Mjenice se potpisuju, a uvjerili smo se da potpis ove dame i nije nešto obzirom da dotična pati od amnezije.


registracija
17/12/10

zmaj, 31.10.11. 16:17

Ti si povijesna nužda, kravo jedna, mokra, ljepljiva, iskapana nužda.


registracija
15/8/09

vergilia, 31.10.11. 16:54

"HDZ je povijesna stranka koja je najzaslužnija za stvaranje samostalne, demokratske i neovisne Hrvatske."..kaže Kosorica.
Kako se povijest brzo zaboravlja, kako se povijest falsificira kad su vlastite guzice u pitanju - treba se samo sjetiti izbora 1990. godine - prvih višestranačkih izbora. Oni se nikad ne bi desili da tadašnji Republički sekretarijat za upravu i pravosuđe SR Hrvatske nije izdao predstavnicima osam stranaka rješenja o registraciji, čime je formalno obznanjen politički pluralizam u Hrvatskoj - na vlasti je tada bio Savez komunista (i Savez socijalističkog naroda) koji se ODREKAO jednostranačja, a Sabor je 15.2.1990. donio ustavne amandmane, kojim su legalizirani višestranački izbori i Zakon o izboru i opozivu odbornika i zastupnika, čime su ispunjene sve zakonske pretpostavke za održavanje izbora u Hrvatskoj.To su povijesne činjenice, baš kao i odlazak delegacije Saveza komunista Hrvatske sa X. kongresa SKJ - dakle, promjene je započela tadašnja komunistička partija, gdje je utjecaj Račana i ostalih tada demokratskih snaga bio itekako od značaja. Stoga busanje HDZ-a da je NAJZASLUŽNIJI može proći samo kod onih koji imaju duboku amneziju. Naravno, najzaslužniji su nakon spomenutih demokratskih snaga koje su izrasle u krilu komunizma oni koji su obranili Hrvatsku, a to su - branitelji. U ime istine potrebno je ovaj narod ponekad podsjetiti na nedavnu povijest, a ne šutiti na slavohlepna predizborna blebetanja jedne kokoši.


registracija
24/10/11

klissilk, 31.10.11. 17:04

siviglavoj nema spasa. vjeruje u ono sto govori. psihijatrija.ima jos 34 dana da laprda. poslije toga ........Remetinec. to je to.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 31.10.11. 17:08

Sva sreca da su to zadnji trzajevi zvjeri koja ce skoro krepati ! Nazalost prekasno! Nakon Racanove vlasti izgubilo se previse vremena da RH proradi kao pravna drzava! Nebi bili gdje smo sada! Ali buducnost nam mora biti prioritet da se iskoprcamo iz te nasljedecene - HDZove mocvare!! Treba kolicija SDP-HNS-IDS-HSU pobijediti sa 60 % na izborima i da se konacno zapocne sa reformama !!!


registracija
7/9/07

Vinogradar, 31.10.11. 17:45

Predsjednica Vlade na račun poreznih obveznika putuje Hrvatskom, u tri četiri mjesta na dan
pa predlažem
da kad završi s polaganjem kamenja
i otvaranje nedovršenih objekata
neka
izvan radnog vremena u svakom posjećenom mjestu
organizira priredbu
JACA PJEVA, PLEŠE I SMIJE SE
I HDZ nek naplaćuje ulaznice.
Mislim da bi skupili nekaj penez za izbornu kopanju.


registracija
15/5/09

Fidelito, 31.10.11. 17:56

Koje mjenice, koji bakrači? Kakav je problem sakupiti novce za izbore, ako stranka ima +200 000 članova? Neka svaki član uplati 200 kuna i evo nam +40 000 000 kuna. Taman za kampanju. Ima tako brojno članstvo novaca i za dubioze iz prošlosti pokriti....


registracija
9/3/11

ajme3meni, 31.10.11. 19:05

Zaista si Kosorica svašta dozvoljava.Sva sreća da ne ovisi o njoj i HDZ-u, hoće li ili ne kukuriku imati premoć već o biračima. Ili se misli poslužiti metodama iz 90-tih, kada su se zaokruživali listići mrtvih i onih koji nisu izašli na izbore.


registracija
25/12/09

trta333, 01.11.11. 08:06

Mogi li i ja umesto mjenice priložiti pet litara maslinova ulja.Ako ništa,a ono neka ovi iz hdz-a podmažu te birokratske guzice.


registracija
29/11/09

Ivis, 01.11.11. 18:37

Jos malo i prestat' ce laprdati!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika