31.10.2011. / 16:23

Autor: Totalsport

Japanac zabio gol glavom s 58.6 metara!

Bizarna se situacija dogodila u 69. minuti kada je domaći vratar Kentaro Seki ispucao loptu. Na nju je naletio Ueda i udario je glavom prema golu Yokohame

Nogometaš Fagiana Okayame Ryuiro Ueda postavio je novi svjetski rekord, postigavši pogodak glavom s udaljenosti od 58.6 metara! Donio je time pobjedu svome klubu kod Yokohame u 33. kolu druge japanske lige...

Bizarna se situacija dogodila u 69. minuti kada je domaći vratar Kentaro Seki ispucao loptu. Na nju je naletio Ueda i udario je glavom prema golu Yokohame. Prije kaznenog prostora lopta se odbila od tla i preskočila Sekija.

- Nakon što sam udario loptu, vratio sam se na svoje mjesto. Nisam ni shvatio što mi je uspjelo sve dok lopta već nije bila u mreži - rekao je Ueda.

Organizatori utakmice su na temelju snimke izračunali da je Ueda udario loptu 58.6 metara udaljen od gola, čime je srušio dosadašnji svjetski rekord Norvežanina Jonea Samuelsona koji je na utakmici Odd Grenlanda i Tromsøa zabio gol glavom s 57.3 metra i to prije samo malo više od mjesec dana.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika