31.10.2011. / 16:30

Autor: Hina , Nacional.hr

19 i 16 godina zatvora za masakr u Srebrenici

U presudi se ističe kako je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno da su Perić i Pelemiš sudjelovali u isplaniranoj likvidaciji tisuću i pol Bošnjaka koji su nakon zarobljavanja u Srebrenici odvedeni na farmu u okolici Zvornika gdje su potom ubijeni

IlustracijaIlustracijaSud Bosne i Hercegovine osudio je u ponedjeljak dvojicu bivših časnika vojske bosanskih Srba na ukupno 35 godina zatvora proglasivši ih krivim za sudjelovanje u pogubljenju velikog broja bošnjačkih muškaraca i dječaka zarobljenih nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Nepravomoćnom presudom Suda BiH je bivši pomoćnik zapovjednika za sigurnost Zvorničke brigade vojske bosanskih Srba Slavko Perić osuđen na devetnaest godina zatvora.

Istom sudskom odlukom Momir Pelemiš, koji je u ratu obnašao dužnost zamjenika zapovjednika bataljuna u istoj brigadi, osuđen je na šesnaest godina zatvora.

U presudi se ističe kako je tijekom dokaznog postupka nedvojbeno utvrđeno da su Perić i Pelemiš sudjelovali u isplaniranoj likvidaciji tisuću i pol Bošnjaka koji su nakon zarobljavanja u Srebrenici odvedeni na farmu u okolici Zvornika gdje su potom ubijeni.

Obojica osuđenih do izricanja pravomoćne presude ostaju u pritvoru u kojemu se nalaze već dvije godine.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika